Συμβολαιογράφοι: Αναστολή (ως τα τέλη Ιανουαρίου) φυσικών πλειστηριασμών

Συμβολαιογράφοι: Αναστολή (ως τα τέλη Ιανουαρίου) φυσικών πλειστηριασμών10.01.2018Άρθρα

Με το βλέμμα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά και υπό τον φόβο ενδεχόμενων επεισοδίων έξω από τα Ειρηνοδικεία, το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου & Δωδεκανήσου ανακοίνωσε χθες την αναστολή όλων των φυσικών πλειστηριασμών έως τα τέλη του μήνα.

Αν και η κυβέρνηση έκανε πράξη τη δέσμευσή της στους συμβολαιογράφους ψηφίζοντας

τροπολογία, σύμφωνα με την οποία όσοι εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο, τελικά αποφασίστηκε να προχωρήσουν μόνο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί.

Και αυτό, όπως εκτιμάται, για να αποφευχθούν νέα παρατράγουδα και μάχες σώμα με σώμα έξω από τα δικαστήρια, οι οποίες ενδεχομένως θα έφερναν στο εδώλιο πολίτες.

«Η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα εν όψει της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι συμβολαιογράφοι, καθιστώντας σαφές ότι η αναστολή

από σήμερα και έως τις 31 Ιανουαρίου 2018 σχετίζεται με τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τη διενέργεια μόνο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι δίνεται χρόνος στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να περάσουν στην πλατφόρμα όλοι οι πλειστηριασμοί, ακόμη και εκείνοι που είχαν προγραμματιστεί στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Ο Λαφαζάνης

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει προκαλέσει το ότι τα γραφεία του κόμματος βγαίνουν στο σφυρί για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιοκτήτη. Μάλιστα, ο πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος για σήμερα. Τα γραφεία βρίσκονται στη Στοά Φέξη και η ΛΑ.Ε. τα ενοικιάζει από έναν ιδιοκτήτη φροντιστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα