Χιονοστιβάδα «πλάκωσε» πενταώροφο κτίριο στις Αλπεις!

Χιονοστιβάδα «πλάκωσε» πενταώροφο κτίριο στις Αλπεις!10.01.2018Ειδήσεις

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν χθες οι 29 ένοικοι πενταώροφου κτιρίου που βρίσκεται κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Σεστριέρε των Ιταλικών Αλπεων, όταν έπεσε πάνω του χιονοστιβάδα!

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι διάδρομοι του κτιρίου και αρκετά διαμερίσματα γέμισαν από μεγάλες ποσότητες χιονιού αλλά και από κλαδιά δέντρων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι, έντρομοι, να σπεύσουν στο γκαράζ, για να σωθούν τελικά μέσω μιας διόδου που έσκαψαν! Νωρίτερα η ευρύτερη περιοχή είχε κυριολεκτικά θαφτεί

κάτω από το λευκό πέπλο, καθώς έπεσε χιόνι άνω των δύο μέτρων το τελευταίο 48ωρο.

Και ο σταθμός της Τσερμάτ όμως, ενός από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελβετία, τις τελευταίες ημέρες έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 13.000 τουρίστες στην Τσερμάτ, που βρίσκεται στο καντόνι Βαλέ (νοτιοδυτικά), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του σταθμού Ζανίν Ιμές, τονίζοντας πως προς το παρόν οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις δεν είναι δυνατές, διότι μπορεί να σημειωθούν διακοπές ρεύματος.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως «αν και κανείς δεν μπορεί να κάνει σκι ή να περπατήσει, όλα τριγύρω είναι ήσυχα και λίγο ρομαντικά. Δεν επικρατεί πανικός». Οι Αρχές πάντως φοβούνται κατολισθήσεις εδάφους ή χιονοστιβάδες και γι' αυτό έχουν προειδοποιήσει τον κόσμο να μην πλησιάζει στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα