O Ηλ. Ξηρουχάκης, νέος εκπρόσωπος της ΤτΕ στο ΤΧΣ

O Ηλ. Ξηρουχάκης, νέος εκπρόσωπος της ΤτΕ στο ΤΧΣ10.01.2018Πρόσωπα

O οικονομολόγος Ηλίας Ξηρουχάκης (φωτό) θα είναι ο νέος εκπρόσωπος της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στη θέση του παραιτηθέντος Παναγιώτη Δουμάνογλου.

Ο κ. Ξηρουχάκης θα είναι ο μοναδικός Ελληνας στην τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ. Η τοποθέτησή του δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από

πρόταση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και την έγκριση των τεχνοκρατών της ευρωζώνης (Euro Working Group), όπως προβλέπεται στον ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ (Ν. 3864/2010). Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει τον τομέα της διευκόλυνσης διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών στις οποίες το ΤΧΣ έχει συμμετοχή.

Ο νέος εκπρόσωπος της ΤτΕ στο ΤΧΣ διαθέτει 25ετή εμπειρία σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιριών του χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με ειδίκευση στην Οικονομετρία και στα υποδείγματα επιχειρησιακών προβλέψεων. Είναι επίσης κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου (ΜΒΑ και Master of Arts in Economics), με εξειδίκευση στη διαχείριση πιστωτικών και λειτουργικών κινδύνων και στα μακροοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αντιστοίχως.

Keywords
Τυχαία Θέματα