Συνεχίζονται τα «όργανα» στην Κουμουνδούρου: Αγριο «κράξιμο» από Ξανθό και Τσακαλώτο!

Συνεχίζονται τα «όργανα» στην Κουμουνδούρου: Αγριο «κράξιμο» από Ξανθό και Τσακαλώτο!25.04.2019Πρόσωπα

Ολοι εναντίον Πολάκη, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων

Αυτή τη φορά ο κ. Πολάκης τα βρίσκει σκούρα και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεχθούν πλέον τον λόγο και τη συμπεριφορά του Σφακιανού.

Σε αντίθεση με

τον Αλέξη Τσίπρα, ένα ένα τα κυβερνητικά στελέχη «αδειάζουν» τον συνάδελφό τους δημόσια, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Εναντίον του στράφηκε, άλλωστε, ο ίδιος ο πολιτικός προϊστάμενός του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ως γνωστόν, οι δύο άνδρες διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, αυτό ωστόσο δεν στάθηκε αρκετό να εμποδίσει τον κ. Ξανθό από το να χαρακτηρίσει «ατυχή» τη δήλωση Πολάκη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως έδωσε το δικαίωμα στη Ν.Δ. να «δημιουργήσει επικοινωνιακό θόρυβο», δίχως ωστόσο
να υπεισέλθει στην ουσία της επίθεσης στον Κυμπουρόπουλο.

Χαστούκι στον Πολάκη αποτέλεσε και η δήλωση Τσακαλώτου. Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να έχει «κόκκινες γραμμές» στον πολιτικό του λόγο, λέγοντας ότι «υπάρχουν και όρια», αν και χαρακτήρισε τη δήλωση Κυμπουρόπουλου «υπερβολικά νεοφιλελεύθερη»
Πέραν των δύο υπουργών, σωρεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε ανοιχτά, αποδεικνύοντας πως μάλλον η εσπευσμένη κίνηση Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης δεν εκτόνωσε τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Αποστάσεις πήρε, μεταξύ άλλων, και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είπε ότι «κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης» για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτόν τον διάλογο».

«Προσβλητικές»

Για «προσβλητικές δηλώσεις» απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγωνίζονται για την άρση των διακρίσεων κατά των αναπήρων έκανε λόγο η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία στήριξε τον κ. Κυμπουρόπουλο, επιτιθέμενη όμως στη Νέα Δημοκρατία.

«Ενστερνιζόμαστε τον αγώνα του Στέλιου για ανεξάρτητη και ισότιμη διαβίωση, η Ν.Δ. κάνει το ίδιο;» αναρωτήθηκε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι βουλευτές, όπως ο Χρήστος Σιμορέλης, ενώ κατά του κ. Πολάκη στράφηκαν και φιλοκυβερνητικά μέσα, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», που σημείωσε ότι «δεν τον χωράει το κόμμα».

Ελάχιστοι πλέον συνεχίζουν να στηρίζουν τον ασυγκράτητο υπουργό, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κυρίτσης, που αποκάλεσε τη χυδαία επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο «πολιτική κριτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα