ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ

ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ24.04.2019Άρθρα

Πρελούδιο διχασμού η αναλγησία του Πολάκη

Από τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Στην πολιτική μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς με μια σειρά πραγμάτων. Με θέσεις, με απόψεις, με πρακτικές και συμπεριφορές. Εκείνο, όμως, που αποτελεί κόκκινη γραμμή είναι τα θέματα ήθους. Διότι η πολιτική οφείλει πάνω από όλα να ποιεί ήθος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει απολέσει το βασικό αξίωμα που διαφοροποιεί την εφηρμοσμένη πολιτική από μια πολιτική που δεν έχει φραγμούς και όρια. Μια πολιτική που λησμονεί τον

παράγοντα άνθρωπο και μειώνει τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Οσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δείχνουν μια βαθύτατη αναλγησία και μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με το κοινοβουλευτικό σύστημα. Αποτελεί ντροπή η συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Οπως εξίσου προκλητική ήταν και είναι η στήριξη που του προσφέρει απλόχερα ο κ. Τσίπρας.

Η κάλυψη σε τέτοια ζητήματα συμπεριφοράς δείχνει ότι η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από νοσηρή. Δείχνει ότι κάτι κρύβεται πίσω από όσα είπε ο πρωθυπουργός για να καλύψει τον συνήθη υβριστή του κόμματός του. Οσα είπε όχι εναντίον ενός υποψηφίου της Ν.Δ., αλλά εναντίον ενός ανθρώπου που το παράδειγμά του αποτελεί φωτεινό μονοπάτι για πολλούς ακόμη ανθρώπους δείχνουν ότι έχει χαθεί το μέτρο.

Η κυβέρνηση αυτή έχει αποφασίσει να πολώσει, να διχάσει, να τραυματίσει την κοινωνία. Θεωρεί ότι η πόλωση είναι η σανίδα... σωτηρίας της. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το παραγόμενο από αυτήν προϊόν δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα και προκαλεί τραύματα που δύσκολα επουλώνονται. Τραύματα που ο ελληνικός λαός χρειάστηκε χρόνια για να τα κλείσει. Οσα διαπράττει ο κ. Πολάκης σήμερα αποτελούν το πρελούδιο ενός διχασμού και σηματοδοτούν πώς θα κινηθεί την επόμενη μέρα ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό -εάν θέλετε- για μένα είναι το χειρότερο.

Μια αντιπολίτευση που θα έχει υιοθετήσει τη στρατηγική του διχασμού, της ανηθικότητας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον τόπο σε περιπέτειες. Γι’ αυτό πίστευα και πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη της Ν.Δ. τόσο θα μπαίνουν στην άκρη πολιτικές διχασμού και ρητορικές τρόμου. Θέλουν δεν θέλουν οι Πολάκηδες, ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τη σοβαρότητα, την ασφάλεια και το μέτρο. Θα απομονώσει φωνές και πολιτικές που καλλιεργούν το μίσος και τον ρατσισμό, που εκπροσωπούν τέτοιοι πολιτικοί. Ο κ. Τσίπρας μπορεί για τους δικούς του λόγους να κάλυψε τον υπουργό του, αλλά έμεινε ακάλυπτος στον λαό. Και αυτό θα το καταλάβει στις κάλπες.
Καλό Πάσχα, αγαπητοί αναγνώστες.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Keywords
Τυχαία Θέματα