Συνεχίζονται έως το Σάββατο οι βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζονται έως το Σάββατο οι βροχές και καταιγίδες 01.08.2018Ρεπορτάζ

Με την ίδια ένταση θα συνεχιστούν -τουλάχιστον έως το Σάββατο- οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εδώ και περίπου δύο εβδομάδες πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ακόμη ένα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, πιθανόν έως το μεσημέρι η βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο,

και πιθανότατα πρόσκαιρα η Θεσσαλία, η Ηπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Στον χάρτη της κακοκαιρίας θα προστεθούν την Πέμπτη η δυτική Μακεδονία και την Παρασκευή η Πελοπόννησος, κυρίως το δυτικό τμήμα της. Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία, στην Ηπειρο και στη δυτική και τη βόρεια Θεσσαλία.

Το λεκανοπέδιο δεν θα γλιτώσει ούτε σήμερα από τις βροχές, οι οποίες θα αρχίσουν να πέφτουν από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς. Σύννεφα θα σκεπάσουν και τον ουρανό της συμπρωτεύουσας και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα