Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί (;) να κατασκευάζει πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί (;) να κατασκευάζει πυραύλους01.08.2018Ειδήσεις

Μικρό διάστημα έχει παρέλθει από την «ιστορική» συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τη 12η Ιουνίου και -σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες- τίποτα δεν καταδεικνύει πως υπήρξαν απτά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post», που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζει, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας φέρεται ότι εξακολουθεί να κατασκευάζει πυραύλους εν μέσω των

διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για αποπυρηνικοποίηση. Οπως έγραφε χθες η εφημερίδα, δορυφόροι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει συνεχή δραστηριότητα σε εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, υπάρχουν ενδείξεις για την κατασκευή ενός ή και δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στο ίδιο εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάστηκε και ο πρώτος πύραυλος με ικανότητα να πλήξει τις ΗΠΑ. Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως οι εικόνες των δορυφόρων δείχνουν οχήματα να κινούνται προς και εκτός της εγκατάστασης, αλλά δεν αποκαλύπτουν σε ποιον βαθμό έχει προχωρήσει το έργο της κατασκευής.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος από την πλευρά της Πιονγιάνγκ. Στα τέλη Ιουνίου δημοσιεύματα έγραφαν για πιθανή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου της χώρας, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Μάικ Πομπέο παραδέχτηκε ενώπιον της Γερουσίας ότι το καθεστώς συνεχίζει να παράγει καύσιμο που του επιτρέπει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα