Ειρωνεία: Βρετανοί είχαν σώσει τον βομβιστή του Μάντσεστερ!

Ειρωνεία: Βρετανοί είχαν σώσει τον βομβιστή του Μάντσεστερ!01.08.2018Ειδήσεις

Σάλο προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο η είδηση ότι τρία χρόνια πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς και τους 120 τραυματίες, τον Μάιο του 2017, το βασιλικό ναυτικό είχε διασώσει τον βομβιστή αυτοκτονίας της επίθεσης Σαλμάν Αμπεντί...

...τον αδελφό του και 108 ακόμη Βρετανούς πολίτες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.



Ηταν Αύγουστος του 2014 όταν το πολεμικό σκάφος ΗMS Enterprise αποβίβασε στη Μάλτα τον άνθρωπο που έμελλε να γίνει ο μακελάρης στη Manchester

Arena, ενώ συγκλονίζει η πληροφορία ότι μόλις έναν μήνα πριν από τη διάσωση του Αμπέντι, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές ασφαλείας και παρακολουθούνταν στη διάρκεια του ταξιδιού του στη Λιβύη, η ΜΙ5 είχε κλείσει τον φάκελο της παρακολούθησής του, θεωρώντας ότι είχε βάλει στο στόχαστρο... λάθος άνθρωπο!

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν πιστεύουν πως ο Αμπέντι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί το διάστημα της διάσωσής του από το βρετανικό βασιλικό ναυτικό, ενώ πηγή προσκείμενη στη βρετανική κυβέρνηση τόνισε χαρακτηριστικά: «Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας κτηνωδίας από τον άνδρα αυτόν, αφού τον σώσαμε από τη Λιβύη, συνιστά πράξη υπέρτατης προδοσίας».

Η αποκάλυψη, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την οργή των οικογενειών των θυμάτων, ενώ αναζωπύρωσε τους φόβους για την επάρκεια των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ειρωνεία, Βρετανοί, Μάντσεστερ,eironeia, vretanoi, mantsester