Ξεκαθάρισμα η εκτέλεση του πρώην αστυνομικού;

Ξεκαθάρισμα η εκτέλεση του πρώην αστυνομικού; 02.05.2018Αστυνομικά

Τον δολοφόνησαν με πέντε σφαίρες στην Παλλήνη. Εργαζόταν ως φρουρός εφοπλιστή και είχε περάσει από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Στο φιλικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Σπύρου Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε μαφιόζικα εν ψυχρώ με πέντε σφαίρες από δύο άγνωστους κακοποιούς έξω από μια ταβέρνα στην Παλλήνη, ερευνά το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Στην τσέπη του θύματος

βρέθηκαν περισσότερα από 1.000 ευρώ, κάτι που μπορεί να απομακρύνει, αλλά όχι και να αποκλείσει, πλήρως το ενδεχόμενο της ληστείας, καθώς ο 57χρονος κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας από το πάρκινγκ και να κατευθυνθεί στην είσοδο της ταβέρνας, όπου ξεψύχησε.
Ο 57χρονος πρώην αστυνομικός είχε ζητήσει να αποστρατευτεί για προσωπικούς λόγους το 2007 και το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως προσωπικός φρουρός γόνου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.
Μάλιστα, επίσης γνωστός Ελληνας εφοπλιστής φέρεται ότι είχε βαφτίσει το ένα από τα δύο παιδιά του θύματος.

Οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εστιάζουν στο παρελθόν του πρώην αστυνομικού, προσπαθώντας να εντοπίσουν διαφορές που ίσως είχε με διάφορα πρόσωπα, ακόμα και με κακοποιούς τους οποίους είχε συλλάβει κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Δίωξη Ναρκωτικών.
Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο η δολοφονία του να εντάσσεται στο πλαίσιο του αιματηρού ξεκαθαρίσματος που ξεκίνησε στον χώρο της νύχτας.

Γνώριζαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακοποιοί που «γάζωσαν» με πέντε σφαίρες τον απόστρατο αξιωματικό φαίνεται να γνώριζαν ότι επισκεπτόταν συχνά την ταβέρνα στην Παλλήνη. Ο 57χρονος αστυνομικός έτρωγε στην ταβέρνα μαζί με έναν φίλο του.
Ο άτυχος 57χρονος τιμήθηκε με το Ανώτατο Παράσημο Ανδρείας της Αστυνομίας το 1998 για τη συμμετοχή του σε μία από τις πλέον επικίνδυνες επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών σε βάρος Ελλήνων και Τούρκων μεγαλεμπόρων ηρωίνης στην περιοχή του Εβρου. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς σε υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., αλλά αθωώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μετά τη θητεία του στη Δίωξη Ναρκωτικών, μετατέθηκε στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) λόγω της υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που είχε λάβει.
Στην ΕΚΑΜ υπηρέτησε για περίπου έναν χρόνο και έπειτα -το 2007- ζήτησε για προσωπικούς λόγους να αποστρατευτεί σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα