Συλλαλητήριο για την παραίτηση Μπουτάρη

Συλλαλητήριο για την παραίτηση Μπουτάρη26.02.2018Πρόσωπα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 4 το απόγευμα, έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιήσουν πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη...

...ότι «χάσαμε στο θέμα της ΠΓΔΜ και πρέπει να το καταλάβουμε», αλλά και για την τοποθέτησή του ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα έπρεπε να μετονομασθεί

σε «Νίκος Γκάλης».

Οι δηλώσεις αυτές, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων αλλά και την άμεση κινητοποίηση μερίδας πολιτών της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών, που, μέσω της σελίδας στο facebook «Απαιτούμε παραίτηση Μπουτάρη», απηύθυναν κάλεσμα προκειμένου σήμερα το μεσημέρι, την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να διαμαρτυρηθούν ζητώντας την παραίτηση του κ. Μπουτάρη.

Στη συζήτηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ στο δημοτικό συμβούλιο, ο Γιάννης Μπουτάρης έθεσε ουσιαστικά θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. «Πρέπει να δούμε τι κάνουμε κι εμείς. Εχουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, που όσοι τουρίστες κατεβαίνουν εδώ νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Θα κρατήσουμε το όνομα “Μακεδονία” για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και τον σταθμό ΚΤΕΛ; Χάσαμε και πρέπει να το καταλάβουμε» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Υστερα από αυτή τη δήλωση, απαιτούμε την παραίτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Δεν χάσαμε, κ. δήμαρχε, δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη.
Εχουμε υπομονή και επιμονή. Στις 26 Φεβρουαρίου θα απαιτήσουμε την παραίτηση του Μπουτάρη. Ολοι μαζί, γιατί ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ» αναφέρουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης.

Την παραίτηση του κ. Μπουτάρη έχει ζητήσει, μέσω συνέντευξης Τύπου, και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έχει τονίσει ότι ο δήμαρχος της πόλης δεν μπορεί να κάνει εξωτερική πολιτική.
Το κλίμα εντός του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να είναι πρωτόγνωρο, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά της τοπικής διοίκησης ζητείται η παραίτηση δημάρχου, ο οποίος βέβαια εκλέχτηκε δύο φορές, το 2010 και το 2014.

Keywords
Αναζητήσεις
μπουταρης
Τυχαία Θέματα