Στον εισαγγελέα η σύμβαση του κυλικείου στο Κρατικό Νικαίας

Στον εισαγγελέα η σύμβαση του κυλικείου στο Κρατικό Νικαίας02.04.2019Ρεπορτάζ

Μηνυτήρια αναφορά από τον προσωρινό διοικητή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά ο προσωρινός διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας Ευθύμιος Γεωργόπουλος για τη λειτουργία του κυλικείου. Ο προηγούμενος διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπούτος, σύμφωνα με πόρισμα των Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιων Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), εκτός από τα πλαστά πτυχία, φέρεται ότι είχε ανανεώσει

με ευνοϊκούς όρους τη λειτουργία του κυλικείου.

Ο κ. Γεωργόπουλος, προσερχόμενος στα δικαστήρια, δήλωσε: «Προσέρχομαι σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά προκειμένου να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας την ποινική δίωξη κάθε αυτουργού, ηθικού αυτουργού, συνεργού ή συμμετέχοντος σε αξιόποινες πράξεις οι οποίες άπτονται της λειτουργίας του κυλικείου του νοσοκομείου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά».

Πόρισμα-καταπέλτης

Τον περασμένο Ιανουάριο το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιων Διοίκησης είχε αποκαλύψει ότι ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπούτος είχε τέσσερα πλαστά πτυχία.

Στη συνέχεια ήρθε στο φως και δεύτερο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, με βάση το οποίο ο κ. Μπούτος παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος για τη μίσθωση του κυλικείου. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο τέως διοικητής κατηγορείται για πράξεις και παραλείψεις του που ζημίωσαν το νοσοκομείο, καθώς, όπως αναφέρουν οι επιθεωρητές, όχι μόνο δεν εισέπραξε τις οφειλές του μισθωτή, αλλά, αντιθέτως, με την παραχώρηση του κυλικείου αποδέχτηκε απαιτήσεις εις βάρος του νοσοκομείου, της τάξης των 323.759 ευρώ, τις οποίες οι επιθεωρητές θεωρούν εντελώς αβάσιμες.

Να σημειωθεί ότι ο προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας Ευθύμιος Γεωργόπουλος είναι παράλληλα διοικητής και στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Σύμφωνα με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ και να ανακοινωθεί το όνομα του νέου διοικητή του θεραπευτηρίου της Νίκαιας.

Ρίτα Μελά

Keywords
Τυχαία Θέματα