Στο «Αλκατράζ των βράχων» ο ναρκέμπορος

Στο «Αλκατράζ των βράχων» ο ναρκέμπορος14.02.2019Ειδήσεις

Εχοντας κριθεί ένοχος και για τις 10 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν (φωτό) αναμένεται να περάσει όλη την υπόλοιπη ζωή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ

Γνωρίζοντας ότι στο παρελθόν έχει καταφέρει να αποδράσει δύο φορές από φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μεξικού, οι Αρχές φαίνεται πως σχεδιάζουν να στείλουν τον «Ελ Τσάπο» στη φυλακή ADX, στη περιοχή Φλόρενς του Κολοράντο. Η συγκεκριμένη φυλακή υψίστης ασφαλείας «φιλοξενεί», από το 1994 που άνοιξε, τους πιο επικίνδυνους

εγκληματίες των ΗΠΑ και μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει καταφέρει να αποδράσει από εκεί. Για τον λόγο αυτό αποκαλείται και «Το Αλκατράζ των Βραχωδών Ορέων», θυμίζοντας τη διάσημη φυλακή στο κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, όπου τη δεκαετία του '30 βρίσκονταν έγκλειστοι ο Αλ Καπόνε και άλλοι διαβόητοι μαφιόζοι.

Σήμερα, στο τεράστιο και απομονωμένο συγκρότημα φυλακών ADX, μεταξύ άλλων, εκτίουν την ποινή τους ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστόνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο Ραμζί Γιουσέφ, εκ των βασικών πρωταγωνιστών της βομβιστικής επίθεσης του 1993 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, και ο «Unabomber» Τεντ Καζίνσκι, ο οποίος ταχυδρομούσε φακέλους με εκρηκτικά στα θύματά του.

Οι κρατούμενοι στη φυλακή ADX περνούν τον περισσότερο καιρό απομονωμένοι, σύμφωνα με καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας. Στο κελί τους έχουν ένα μικρό παράθυρο που βλέπει προς τον ουρανό και τηλεόραση που μεταδίδει συγκεκριμένα προγράμματα, κυρίως εκπαιδευτικά, θρησκευτικά και ψυχολογικής στήριξης, ενώ δεν έχουν οπτική επαφή με τους συγκρατουμένους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα