Βροχή καταγγελιών για την «τρομοκρατία» από τις εισπρακτικές εταιρίες

Βροχή καταγγελιών για την «τρομοκρατία» από τις εισπρακτικές εταιρίες14.02.2019Ρεπορτάζ

Δεκάδες καταγγελίες δέχονται οι καταναλωτικές οργανώσεις από αγανακτισμένους πολίτες που υφίστανται καθημερινά αφόρητες πιέσεις από εισπρακτικές εταιρίες ακόμα και για ασήμαντες οφειλές ή για χρέη που βρίσκονται σε ρύθμιση!

Η κατάσταση, όπως καταγγέλλει η ΕΚΠΟΙΖΩ, τείνει

να ξεφύγει από κάθε όριο, καθώς στις παραδοσιακές και συστηματικές επιδείξεις αναίδειας προστίθενται τώρα οι απειλές και η έκθεση των οφειλετών στο επαγγελματικό και το συγγενικό περιβάλλον τους.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Γενική Γραμματεία Εμπορίου υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι μπορεί ώστε το πράγμα να «μαζευτεί» και να σταματήσουν οι απαράδεκτες πρακτικές αυτών των εταιριών.

Ειδικότερα, από τις καταγγελίες των καταναλωτών διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
• Η συχνότητα όχλησης των οφειλετών υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του νόμου (μία φορά ανά δύο ημέρες). Συχνά καλούν καθημερινά και πάνω από 10 φορές τη μέρα.
• Καλούν ακόμα κι αν ο οφειλέτης έχει ρυθμίσει την οφειλή του ή έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη.
• Επικοινωνούν με τρίτα συγγενικά πρόσωπα (υπέργηροι γονείς, ανήλικα τέκνα), στοιχεία επικοινωνίας των οποίων ουδέποτε είχαν δοθεί.
• Καλούν στην εργασία του οφειλέτη και τον δυσφημούν σε άσχετα πρόσωπα.
• Καλούν με απόκρυψη αριθμού, χωρίς να αναφέρουν την επωνυμία της εταιρίας στην οποία εργάζονται και χωρίς να καταγράφουν τη συνομιλία.
• Ομιλούν με αγενή και προσβλητικό τρόπο, ασκούν έντονη ψυχολογική πίεση, η οποία συνοδεύεται συχνά από εκτόξευση απειλών.

Γ. Χατζηδημητρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα