Κυριάκος: Αν είστε σίγουρος ότι θα πάρετε τις εκλογές, δεχθείτε τις προτάσεις μας!

Κυριάκος: Αν είστε σίγουρος ότι θα πάρετε τις εκλογές, δεχθείτε τις προτάσεις μας!14.02.2019Πρόσωπα

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κάλεσε τρεις φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ξεκάθαρα αν στηρίζει ή όχι την πρόταση...

...για μια δεύτερη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας,

ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με λεκτικά τεχνάσματα, απέφυγε να απαντήσει στην ουσία του ερωτήματος.

Παρόλο που παραδέχθηκε ότι «εκτιμά πολύ» τον κ. Παυλόπουλο, που «ασκεί άψογα τα καθήκοντά του», ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα επιβραβεύσει τα συγκεκριμένα χαρίσματα για μια δεύτερη πενταετία στην Ηρώδου Αττικού, προκαλώντας την έκρηξη του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε καυστικά ότι οι κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης δεν του επιτρέπουν να πει ούτε το ονοματεπώνυμο του Προέδρου.

Ο αρχηγός της Ν.Δ., σε υψηλούς τόνους, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι απεγνωσμένος» και χρησιμοποιεί τον Πρόεδρο και τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, τον χαρακτήρισε «αθεράπευτα κυνικό» και σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είναι «ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για την αλλαγή του τρόπου εκλογής του ΠτΔ», αποσυνδέοντάς τον με τη διάλυση της Βουλής, όταν ο ίδιος έκανε ακριβώς αυτό που θέλει τώρα να αλλάξει. Ο κ. Μητσοτάκης έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό καλώντας τον, αν είναι σίγουρος ότι θα νικήσει στις εκλογές, να ψηφίσει όλα τα άρθρα που προτείνει η Ν.Δ. (με έμφαση στα άρθρα 16 και 24) και το αντίστροφο, η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει τις κυβερνητικές προτάσεις.

Εκανε, μάλιστα, λόγο για «φόβο» που ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του, του καταλόγισε «άγνοια ή συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της Ν.Δ.» και μίλησε για μια «κυβέρνηση-κουρελού με 145 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και έξι... τριγύριζα». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι δεν νοείται η παρούσα Βουλή να καθορίζει την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων, ενώ προσδιόρισε το πρόβλημα της χώρας σήμερα ως «περισσότερο πολιτικό».

Γι' αυτό, όπως τόνισε, μια γενναία και τολμηρή αναθεώρηση «είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά» και για τον σκοπό αυτό η Ν.Δ. «καταθέτει μια τολμηρή δέσμη μεταρρυθμίσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα