Στη Νέα Δημοκρατία δίνουν το «παρών» στο... gay pride και όχι στου Μακρυγιάννη

Στη Νέα Δημοκρατία δίνουν το «παρών» στο... gay pride και όχι στου Μακρυγιάννη03.12.2018ΝΔ

Για άλλη μία φορά η επίσημη Ν.Δ. επέλεξε να απέχει από την επέτειο της Μάχης του Μακρυγιάννη

Ελαμψε διά της... απουσίας της ακόμη μία φορά η Ν.Δ., η οποία επέλεξε να μην αποστείλει επισήμως εκπρόσωπο στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος στη Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριο του 1944.

Το μνημόσυνο, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών με πρόεδρο τον αντιστράτηγο ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Χρήστο Κονταρίδη, πολιτευτή Ν.Δ., τελέστηκε παρουσία πλήθους κόσμου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Η αξιωματική αντιπολίτευση -ούτε καν οι Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης που δηλώνουν «πατριώτες»-, ενώ στέλνει πολυπρόσωπες αντιπροσωπίες σε άλλες εκδηλώσεις, όπως τα gay pride, δεν τίμησε τους ήρωες προγόνους μας.

Αντίθετα, έδωσαν το «παρών» μεμονωμένα στελέχη της, όπως οι Κώστας Τσιμάρας, πρώην διευθυντής του κόμματος, Κώστας Μητσόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Π.Ε. του κόμματος, Κώστας Κόλλιας, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μαρία Γυαλαμά, μέλος της Π.Ε., και Κώστας Πλατόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ του 6ου Διαμερίσματος.

Παρόντες, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης και ο στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ενωσης (ΠΑΤΡΙΕ), καθώς και ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος είχε πρόγονο που πολέμησε στη Μάχη των Αθηνών.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησαν ομιλίες, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στη μνήμη όλων ήρθαν τα γεγονότα των αρχών Δεκεμβρίου του 1944, όταν σχεδόν δύο μήνες μετά την απομάκρυνση των γερμανικών δυνάμεων Κατοχής η πατρίδα μας έζησε ακόμη μια μεγάλη τραγωδία.

Αφορμή ήταν η αδιαλλαξία της ηγεσίας του ΚΚΕ και η εμμονή για κατάληψη της εξουσίας, με αποτέλεσμα τη σύσταση ενός στασιαστικού κινήματος εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης, που ως στόχο είχε την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimokratianews