«Μπλόκο» σε μίσθωσης βίλας μέσω Airbnb από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης – Αποζημίωση στους γείτονες

«Μπλόκο» στη βραχυχρόνια μίσθωση παραθεριστικής βίλας, μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής βάζει δικαστική απόφαση, φέρνοντας μια μεγάλη ανατροπή στο καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω Airbnb ή άλλης πλατφόρμας.

Αναλυτικότερα, η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε την ενοικίαση παραθεριστικής βίλας σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής και ανοίγει τον δρόμο για ανάλογη απαγόρευση τουριστικής εκμετάλλευσης

χιλιάδων οικιστικών ακινήτων.

Μάλιστα η ιδιοκτήτρια του ακινήτου καλείται να καταβάλει και αποζημίωση στους γείτονες.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το «Εθνος», σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι ενοικιαστές της ενοχλούν τους υπόλοιπους τρεις ιδιοκτήτες στο συγκρότημα των τεσσάρων κατοικιών.

Παράλληλα, το δικαστήριο υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια να καταβάλει χρηματικό ποσό 4.400 ευρώ, ως αποζημίωση στο κοινό ταμείο του συγκροτήματος κατοικιών.

Οι συνιδιοκτήτες των τριών κατοικιών, στο συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών που ανεγέρθηκε στην περιοχή του αγροκτήματος Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, κέρδισαν την αγωγή που υπέβαλαν σε βάρος της τέταρτης ιδιοκτήτριας η οποία, πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε να μισθώνει την κατοικία της σε τρίτους κατά μικρά χρονικά διαστήματα, την καλοκαιρινή περίοδο.

«Είναι η πρώτη απόφαση που αναγνωρίζει τον κανονισμό σε συγκρότημα κατοικιών και τον επιβάλλει, απαγορεύοντας τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται επιχειρηματικά» ανέφερε στο «Έθνος» η δικηγόρος Βασιλεία Πομπιέρη η οποία χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό των τριών συνιδιοκτητών.

Πηγή: Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα