Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος18.01.2019Πρόσωπα

Πριν αλέκτορα φωνήσαι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης (φωτό) «άδειασε» τη διοίκηση της ΔΕΗ και σε χθεσινή συνέντευξη απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της επιχείρησης

Τις αυξήσεις είχε στην ουσία προαναγγείλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκης σε προχθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Ο κ. Παναγιωτάκης

είχε υποστηρίξει πως οι «μονοψήφιες» αυξήσεις στα τιμολόγια είναι απαραίτητες ώστε να καταφέρει η ΔΕΗ να βγει στις αγορές για άντληση κεφαλαίων.

Οι δηλώσεις Σταθάκη έχουν αυξημένο ενδιαφέρον γιατί προ διμήνου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αυξήσεων μέσω ενσωμάτωσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ «ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα (CO2)».

Μιλώντας στο Open TV ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως «κατηγορηματικά δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Η τιμή έχει μειωθεί το 2017 και το 2018 βάσει Eurostat, λόγω ανταγωνισμού.

Τώρα πια η ΔΕΗ έχει το 80% και το 20% οι ανταγωνιστές. Γι' αυτόν τον λόγο έχει γίνει βελτίωση τιμών και η ΔΕΗ, από την πλευρά της, κάνει εκπτώσεις για να κρατάει το νοικοκυριό».

Keywords
Τυχαία Θέματα