Στα λευκά ντύθηκε η βόρεια Ελλάδα

Στα λευκά ντύθηκε η βόρεια Ελλάδα20.11.2018Ρεπορτάζ

Στα λευκά ντύθηκαν τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται και στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας. Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στη Φλώρινα. Χθες, με απόφαση του δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, έμειναν κλειστά όλα τα σχολεία

της περιοχής. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε Γρεβενά, Τσοτύλι και Πεντάλοφο Κοζάνης.

Εξαιτίας του παγετού διεκόπη χθες η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδός Αρνισσας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 17ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο, και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Κοινότητας Κερασιάς από το 7ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Ηταν αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας και Θεσσαλονίκης - Κοζάνης από το 88ο χιλιόμετρο έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας, στη δημοτική οδό Νάουσας - 3-5 Πηγαδιών, από το 8ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο, στη δημοτική οδό Νάουσας - Σελίου, από το 8ο χιλιόμετρο έως χιονοδρομικό κέντρο, και στο Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων.

Επίσης, σε περιοχές της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα