Σφάζουν αμάχους στην Τρίπολη, σε συναγερμό η Λιβύη

Σφάζουν αμάχους στην Τρίπολη, σε συναγερμό η Λιβύη04.09.2018Ειδήσεις

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης αναγκάστηκε να θέσει την πρωτεύουσα Τρίπολη και τα προάστιά της υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης την περασμένη Κυριακή...

...εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές

οργανώσεις, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί την τελευταία εβδομάδα. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται πολλοί άμαχοι.

«Λόγω της σοβαρότητας της τρέχουσας κατάστασης και για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, το προεδρικό συμβούλιο κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα Τρίπολη και τα προάστιά της» για την προστασία και τη χορήγηση εγγυήσεων ως προς «την ασφάλεια των πολιτών, της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικών περιουσιών, καθώς και ζωτικής σημασίας θεσμών» ανέφερε η ανακοίνωση της κυβέρνησης, η οποία αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

Μία ημέρα νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, 400 κρατούμενοι σε φυλακή που βρίσκεται στα περίχωρα της Τρίπολης κατάφεραν να αποδράσουν, εκμεταλλευόμενοι την ένταση που επικρατούσε λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων οργανώσεων κοντά στο κτίριο. Οι κρατούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες και να φύγουν. Οι φύλακες δεν αντέδρασαν, προκειμένου «να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των κρατουμένων» ανέφερε αργότερα η αστυνομία. Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι κρατούμενοι αυτοί ήταν κατάδικοι του κοινού ποινικού δικαίου ή αν συνδέονται με ένοπλες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα