Σε δέκα κάλπες την ερχόμενη Τετάρτη η μυστική ψηφοφορία για τη Νovartis

Σε δέκα κάλπες την ερχόμενη Τετάρτη η μυστική ψηφοφορία για τη Νovartis16.02.2018Άρθρα

Μαραθώνια συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, με τη συζήτηση για τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Νovartis, και θα ολοκληρωθεί μετά τις 10 το βράδυ, οπότε θα αρχίσει η σχετική μυστική ψηφοφορία.



Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων που συνεδρίασε χθες, θα στηθούν τελικά 10 κάλπες για καθένα από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία. Από τους 10 για τους οποίους προτείνεται η παραπομπή σε προκαταρκτική θα μιλήσουν όλοι εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί λόγω συνάντησής του με τον γ.γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Στη συζήτηση θα πάρουν τον λόγο συνολικά πάνω από 50 πολιτικά πρόσωπα.

Το στήσιμο των καλπών προκάλεσε πάντως την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, σε συνομιλία που είχε χθες με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έκανε λόγο για προσπάθεια εντυπωσιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο της πρότασης θέτει ερωτήματα προς διερεύνηση και δεν απαγγέλλει κατηγορίες, και γι’ αυτό η κάλπη θα πρέπει να είναι μία.

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους ώστε να μην είναι επικοινωνιακά χειραγωγήσιμη αυτή η διαδικασία» τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Βούτσης, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιλεχθεί τελικά αυθημερόν η λύση του ενιαίου ψηφοδελτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα