Υπόκλιση στα στελέχη του Λιμενικού

Υπόκλιση στα στελέχη του Λιμενικού16.02.2018Πρόσωπα

Οι έπαινοι από τον Τσίπρα για το πλήρωμα του «Γαύδος» και το διπλό μήνυμα για την Αγκυρα και το «Noor 1»

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας,

επιλέγοντας συμβολικά να επισκεφθεί χθες τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και να μιλήσει από κοντά με τους άνδρες και τις γυναίκες του «Γαύδος», που δέχτηκαν τον πρωτοφανή εμβολισμό από πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Ο κ. Τσίπρας συνάντησε επίσης τα στελέχη του Λιμενικού που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων ναρκωτικών, κάνοντας ειδική αναφορά στο «Noor 1» και δείχνοντας ότι δεν έχει ξεχάσει αυτή την πολύκροτη υπόθεση.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο κ. Τσίπρας άκουσε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε το 27μελές πλήρωμα του «Γαύδος», τις οποίες περιέγραψε αξιωματικός του σκάφους. «Δείξατε ψυχραιμία, και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» είπε ο πρωθυπουργός.

«Βέβαια, ο ρόλος σας δεν είναι αποτρεπτικός. Αποτρεπτικός είναι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων. Εσείς φυλάσσετε τα ευρωπαϊκά σύνορα με επαγγελματισμό, ψυχραιμία και νηφαλιότητα» πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του «Γαύδος» Σπύρος Κρουστάλης δήλωσε για το επεισόδιο ότι «ήταν μια ημέρα με μεγάλη ένταση. Εκ του αποτελέσματος όλα πήγαν καλά».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας», για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια», αλλά «μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. και κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτά τα τρία χρόνια άνδρες και γυναίκες του Λ.Σ. υπό αντίξοες συνθήκες διέσωσαν δεκάδες χιλιάδες ζωές. «Είμαστε ευγνώμονες και αισθανόμαστε περήφανοι όταν βρισκόμαστε στα διεθνή fora και κάνουμε αναφορά στο δικό σας σθένος, στην ευθύνη, στην επαγγελματική στάση, στην ανθρωπιά» πρόσθεσε και διαβεβαίωσε την ηγεσία του Σώματος ότι, από την πλευρά της, η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους άνδρες και στις γυναίκες του Λ.Σ., στηρίζοντας το έργο τους και ενισχύοντας την υλικοτεχνική υποδομή.

Προσωπικά εγκώμια στον υιό Μπαλτάκου

Τους επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις σε Κέρκυρα, Κρήτη, Τζια με την καταδίωξη και τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, αλλά και τη διάσωση ανοικτά της Μυκόνου των 12 ναυτικών του πλοίου «Little Seyma» συνάντησε ο Αλ. Τσίπρας στο υπ. Ναυτιλίας.

Ο ανθυποπλοίαρχος Δημήτρης Μπαλτάκος, βατραχάνθρωπος και υποδιοικητής της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, ήταν το πρόσωπο που τράβηξε την προσοχή του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε θερμά τον νεαρό Μπαλτάκο, γιο του Τάκη Μπαλτάκου, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά, και τον συνεχάρη για την επιχειρησιακή του αποτελεσματικότητα και την αυτοθυσία που επέδειξε στην υπόθεση της Κέρκυρας. Απευθυνόμενος δε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, έκανε ειδική αναφορά στις πλούσιες σπουδές του Δημήτρη Μπαλτάκου, λέγοντας: «Αυτός δεν είναι ΟΥΚ. Είναι ΟΥΚ επιστήμονας και τέτοιους αξιωματικούς θέλουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα