Γιατί κάποιοι δικαιούχοι έχουν καθυστερήσει να λάβουν το ΕΕΕ

Αρκετά είναι τα παράπονα πολιτών οι οποίοι είναι λήπτες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) αλλά σήμερα, 16 Φεβρουαρίου, δεν έχουν λάβει ακόμα το ποσό.

Μιλώντας στο SigmaLive ανώτατες πηγές του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρουν ότι τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί από το Υπουργείο κι έχουν μεταφερθεί στις τράπεζες.

«Η μόνη περίπτωση για να μην έχει λάβει κάποιος το ΕΕΕ, είναι οι τράπεζες

να χρειάζονται μερικές ημέρες προκειμένου να πιστώσουν τους λογαριασμούς. Συνήθως χρειάζονται τρεις εργάσιμες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες από πλευράς Υπουργείου έχουν ολοκληρωθεί κανονικά και εναπόκειται στις τράπεζες να προχωρήσουν στην πίστωση των λογαριασμών», σημειώνουν, χωρίς να αποκλείουν το γεγονός ότι ίσως τα χρήματα να είναι διαθέσιμα ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής.

Επιπλέον, αναφέρουν, υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι έχουν λάβει κάποιο επιπλέον επίδομα, κάτι που τους κάνει να μην πληρούν πλέον τα κριτήρια για το ΕΕΕ. Αυτές οι περιπτώσεις έχουν η κάθε μια τα δικά τους χαρακτηριστικά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάποια κίνηση που περιλαμβάνει συνολικά ομάδες πολιτών.

Προσθέτουν δε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, πολίτες παύουν να είναι δικαιούχοι λόγω του ότι έχουν παραπεμφθεί σε θέσεις εργασίας για τις οποίες πληρούν τα κριτήρια, με τους ίδιους να έχουν αρνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος παύει να είναι δικαιούχος, ενημερώνεται μέσω γραπτής επιστολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα