Ρίγη εθνικής υπερηφάνειας στην «καρδιά» της Μακεδονίας

Ρίγη εθνικής υπερηφάνειας στην «καρδιά» της Μακεδονίας29.10.2018Ρεπορτάζ

Εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του ΟΧΙ! Εψαλαν τον εθνικό ύμνο τα ΟΥΚ

Μόνο υπερηφάνεια και υψηλό φρόνημα αισθάνθηκαν χθες το πρωί οι Θεσσαλονικείς και όλοι οι Ελληνες που παρακολούθησαν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ.

Ο συμβολισμός της παρουσίας του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Προκόπη Παυλόπουλο έδωσε τον διαφορετικό τόνο στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Εντύπωση προκάλεσαν οι σύλλογοι, οι φορείς και οι μαθητές που κατά τη διάρκεια της παρέλασης φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ τραγούδησαν και το «Μακεδονία ξακουστή».

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος για τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πήγαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση και χειροκρότησαν τόσο τα πολιτικά όσο και τα στρατιωτικά (πεζοπόρα και μηχανοκίνητα) τμήματα με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό τους. Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

Τις εντυπώσεις και φέτος κέρδισε, φυσικά, η επίδειξη ακριβείας με επικίνδυνους ελιγμούς του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F-16 της ομάδας «Ζευς» πάνω από τη Νέα Παραλία, κάνοντας όλους να σηκώσουν τα κεφάλια ψηλά.
Ολοκληρώνοντας την επίδειξη, ο πιλότος της 115ης Πτέρυγας Μάχης, ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από το αεροσκάφος ζητώντας από όλους τους Ελληνες να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία.
«Καλημέρα, Θεσσαλονίκη, καλημέρα, Μακεδονία. Το ΟΧΙ των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας, όπως αποδεικνύει και η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Χρόνια πολλά» είπε χαρακτηριστικά ο επισμηναγός.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός

Τον πιλότο και την ομάδα «Ζευς» χαιρέτισε ο κ. Παυλόπουλος. «Κύριε επισμηναγέ, τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεστε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και επομένως της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας» είπε.

Στα αξιοσημείωτα ήταν ο εθνικός ύμνος, τον οποίο τραγούδησαν με την ψυχή τους οι άνδρες ενός ουλαμού των ΟΥΚ στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας λίγο πριν συμμετάσχει στην παρέλαση, αλλά και το μπλόκο των ΜΑΤ σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και θέλησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων για να διαμαρτυρηθούν για το Σκοπιανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα