Ρήγας: Πυλώνας σταθερότητας η χώρα μας για την Αμερική

Ρήγας: Πυλώνας σταθερότητας η χώρα μας για την Αμερική12.04.2019Πρόσωπα

Η στήριξη στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο που προωθείται διακομματικά στη Γερουσία...

...έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον πολιτικό κόσμο στη χώρα μας, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται και υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ελληνοτουρκικής σύγκρουσης λόγω και της αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Aλλωστε, οι δύο Αμερικανοί γερουσιαστές που ανέλαβαν την πρωτοβουλία μιλούν για μέτρα στήριξης της Ελλάδας, όπως και των άλλων χωρών της ανατολικής Μεσογείου, ενώ ζητούν ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Γερουσία με τον τίτλο «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019» έγινε πρωτοσέλιδο από τη «δημοκρατία» και τα σχόλια από πολιτικούς ήταν ιδιαιτέρως θετικά. «Eχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να είναι αξιόμαχες και αποτελεσματικές οι Eνοπλες Δυνάμεις μας. Η χώρα μας αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν αυτά που έχουμε κάνει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Το διακομματικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στο Κογκρέσο αποτελεί θετική εξέλιξη. Αντικατοπτρίζει νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, που δημιουργούνται λόγω και της σταθερής απόκλισης της Τουρκίας από τη Δύση. Οι εξελίξεις στην Ουάσινγκτον ανοίγουν για τη χώρα μας παράθυρο ευκαιρίας να αναβαθμίσει τη θέση και τον ρόλο της στην κρίσιμη αυτή περιοχή. Για να γίνει, όμως, αυτό υπάρχει μια αναγκαία προϋπόθεση: Να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα. Και αυτό θα γίνει στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα