«Ο Τραμπ έδωσε έμπρακτη βοήθεια στην Ελλάδα»

«Ο Τραμπ έδωσε έμπρακτη βοήθεια στην Ελλάδα»12.04.2019Πρόσωπα

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη χώρα μας Ιωνάθαν Κωνσταντίνου

Η Ελλάδα και η Αμερική είναι καταδικασμένες να είναι σύμμαχοι. Δεν ξεχνάμε τις παραδοσιακές σχέσεις των δύο λαών. Ούτε ο πρόεδρος Τραμπ το ξεχνά. Θα αλλάξει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έτυχε πάντα καλής μεταχείρισης στο παρελθόν» δήλωσε ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος

του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η έμπρακτη βοήθεια των ΗΠΑ στον Ελληνισμό «ξεκίνησε επί θητείας Τραμπ και όχι από παλαιότερες διοικήσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ανασύσταση του Republicans Overseas στην Αθήνα, ο κ. Κωνσταντίνου, πλαισιωμένος από τους δύο συμβούλους του κόμματος στην Ελλάδα, Αντρέα Τσέκερη και Απόστολο Χατζηιωάννου, επεσήμανε το γεγονός ότι η ανασύσταση του κόμματος συμπίπτει χρονικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την ενίσχυση του άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντική η συγκυρία. Τα συμφέροντα Ελλάδας και ΗΠΑ ήταν πάντα στην ίδια πλευρά».

Ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος των Ρεπουμπλικάνων χαρακτήρισε «κακεντρεχή» την κριτική ότι η αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων μπορεί να καταστήσει υποχείριο των ΗΠΑ την Ελλάδα και την παραλλήλισε με την κριτική των πολεμίων στην Ελλάδα του Σχεδίου Μάρσαλ. Υπογράμμισε ότι η υπονόμευση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων «λειτουργεί υπέρ των τουρκικών συμφερόντων» και τόνισε με νόημα πως η Ελλάδα μπορεί να συνομιλεί με τη Ρωσία, χωρίς να ξεχνά ότι «η Ρωσία είναι ανταγωνίστρια της Ελλάδας στα ενεργειακά».

Στα άμεσα καθήκοντα του ελληνικού παραρτήματος των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων είναι η εξάπλωση των ιδεών του κόμματος και η πολιτική δραστηριοποίηση στις αμερικανικές εκλογές του συνόλου των Ελληνοαμερικανών στην Ελλάδα, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις ΗΠΑ και υπολογίζονται σε 120.000 με 140.000 πολίτες, καθώς σήμερα είναι μόνο 85.000 καταγεγραμμένοι ως ψηφοφόροι.

Υπό ίδρυση είναι οργανώσεις σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη νέων και γυναικών, καθώς και σύνδεσμος φίλων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ «τεχνογνωσία» αντλείται από το παράρτημα των Ρεπουμπλικάνων στο Ισραήλ. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 και την αμερικανική βοήθεια μετά τον Εμφύλιο, ενώ, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κωνσταντίνου, οι Ρεπουμπλικάνοι μιλούν με όλα τα πολιτικά κόμματα -πλην ΚΚΕ- στην Ελλάδα, ωστόσο «η οργάνωσή μας δεν είναι ελληνικό κόμμα, ούτε ασχολείται άμεσα ή έμμεσα με την ελληνική πολιτική σκηνή, πέραν του αμοιβαίως επιθυμητού στόχου της πάγιας σύσφιξης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε κάθε επίπεδο».

«Φοροκυνηγητό» από την ΑΑΔΕ με εντολή του Βερολίνου καταγγέλλουν οι ομογενείς

Στοχευμένο πολέμο της ΑΑΔΕ εναντίον των Ελληνοαμερικανών που ζουν στην Ελλάδα και αποκτούν τα εισοδήματά τους στις ΗΠΑ κατήγγειλε το ανασυσταθέν Ελληνικό Παράρτημα του αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. «Η φορολογία πρέπει να γίνεται στον τόπο κτήσης του εισοδήματος. Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να χάσει 3-4 δισ. τον χρόνο, ας το σκεφτεί. Δεν θα δεχτούμε το ανελέητο κυνηγητό της ΑΑΔΕ» τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου.

Παρότι έχει υπάρξει διμερής ελληνοαμερικανική συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης εισοδημάτων, οι Ελληνοαμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι στην Αθήνα αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από το «ανελέητο κυνηγητό» της ΑΑΔΕ βρίσκονται οι Γερμανοί και ουσιαστικά περιγράφουν έναν αμερικανογερμανικό πόλεμο που εμποδίζει αμερικανικά κεφάλαια να έρθουν σε ελληνικές τράπεζες και να επενδυθούν στη χώρα μας, ενώ μέσω της φορολόγησής τους και στην Ελλάδα τα χρήματα καταλήγουν στους Ευρωπαίους δανειστές...

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι η ανασυσταθείσα κομματική οργάνωση της Ελλάδας των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ διοργανώνει ως πρώτη δραστηριότητά της ημερίδα για τα φορολογικά ζητήματα με καλεσμένο και ομιλητή τον Solomon Hue, αντιπρόεδρο της παγκόσμιας κομματικής οργάνωσης των Ρεπουμπλικάνων. Θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 8 Μαΐου, όπου θα μιλήσει για θέματα φορολογικού δικαίου και συγκεκριμένα: «Φορολογία βάσει υπηκοότητας ή τόπου κτήσης εισοδήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα