Κτηματολόγιο: Παράταση για οκτώ περιοχές

Κτηματολόγιο: Παράταση για οκτώ περιοχές12.04.2019Οικονομία

Παρατείνεται έως τις 30 Μαΐου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για οκτώ περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για την Καστοριά, τη Φλώρινα, τη Δράμα, την Ξάνθη,

τη Χαλκιδική, τη Σάμο, την Ικαρία και τη Χίο. Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Για όσους διαμένουν στην Αττική και έχουν ακίνητα στις εν λόγω περιοχές υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλουν δηλώσεις και στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου. Οσοι, πάλι, διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν ακίνητα σε Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική μπορούν να εξυπηρετηθούν και στο Γραφείο Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης. Για κάθε ακίνητο ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 35 ευρώ τέλος κτηματογράφησης, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες και γκαράζ, καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ. Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και, εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη προθεσμία για τους κατοίκους του εξωτερικού λήγει στις 15 Ιουλίου 2019.

Β. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα