Προσλήψεις «ξαφνικά» από τον Ν. Βούτση σε οργανικές θέσεις

Προσλήψεις «ξαφνικά» από τον Ν. Βούτση σε οργανικές θέσεις04.09.2018Πρόσωπα

Δεκαεπτά κενές οργανικές θέσεις σε υπηρεσίες όπως της στενογραφίας και της πληροφορικής θα καλυφθούν στη Βουλή μέσω ΑΣΕΠ, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης στο πλαίσιο του κανόνα που διέπει τον δημόσιο τομέα, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις.

Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν από την Επιτροπή Κανονισμού που θα συνεδριάσει αύριο.

Να

σημειωθεί πως αυτές είναι οι πρώτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που γίνονται επί θητείας Βούτση, αν και η Βουλή έχει συνάψει τα τελευταία χρόνια δεκάδες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Την απόφασή του για άμεσες προσλήψεις ανακοίνωσε ο κ. Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσε και το οργανόγραμμα των εργασιών της τέταρτης και τελευταίας Κοινοβουλευτικής Συνόδου.

Οπως είπε, το... μενού θα περιλαμβάνει αρχικά την ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2019, στη συνέχεια την έναρξη των εργασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση, κατόπιν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και, τέλος, τις διπλές εκλογές σε Ευρωβουλή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε πως το Σκοπιανό «πάει πίσω», αφού η σχετική συζήτηση τοποθετείται στην αρχή του 2019, αν φυσικά «περάσει» πρώτα από το δημοψήφισμα στα Σκόπια στις 30 Σεπτεμβρίου, και εφόσον προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος της γείτονος.

Keywords
Τυχαία Θέματα