«Πλούτος» και «Ηλέκτρα» από το Εθνικό

«Πλούτος» και «Ηλέκτρα» από το Εθνικό 03.04.2018Τέχνες

Ενας... βαλκανικός «Πλούτος» και μια «Ηλέκτρα» που θα «ταξιδέψει» στο ανατολικό Αιγαίο!

Αυτό είναι το κλίμα των δύο καλοκαιρινών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οργανισμού Στάθη Λιβαθινό. Πρόκειται για τον αριστοφανικό «Πλούτο», μια παράσταση που αποτελεί συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο της Σερβίας, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να κρατάει τον ομώνυμο ρόλο.

Οπως έγινε γνωστό,

στον «Πλούτο», που σκηνοθετεί ο Σέρβος Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, θα παίζουν εννέα Ελληνες και εννέα Σέρβοι ηθοποιοί, ενώ η πρεμιέρα θα δοθεί στις 13 και 14 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Θα παρουσιαστεί ακόμη σε Ηρώδειο, Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι (μόνο), μια και το κόστος της παραγωγής είναι πολύ μεγάλο. Εκτός από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, παίζουν οι Γιώργος Γάλλος, Μανώλης Μαυροματάκης, Μάνος Βακούσης και άλλοι.

Η δεύτερη παραγωγή είναι η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, στην πρώτη του δουλειά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (20-21/-07). Θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και τους αντίστοιχους δήμους σε Μυτιλήνη (26/07), Λήμνο (30/07) και Αη Στράτη (1/08). Την Ηλέκτρα ενσαρκώνει η Αλεξία Καλτσίκη, την Κλυταιμνήστρα η Μαρία Ναυπλιώτου και τον Αίγισθο ο Χρήστος Λούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα