Αλλαγή φρουράς στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη

15:26 3/4/2018 - Πηγή: Protagon

Μια αλλαγή προσώπων στο στενό περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί παρά να αποτελεί είδηση. Πόσο μάλλον όταν από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αποχωρεί ο έως τώρα διευθυντής του γραφείου του, πρώην βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης και τη νευραλγική αυτή θέση για τη λειτουργία του κόμματος αναλαμβάνει ο Στέλιος Πέτσας, επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του προέδρου της ΝΔ‬.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης της Πειραιώς, ο κ. Μπεκίρης παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους» και ο κ. Μητσοτάκης «τον ευχαρίστησε θερμά

για το έργο του και τη συνεισφορά του στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Μπεκίρης είναι κουμπάρος του προέδρου της ΝΔ αλλά αποχωρεί καθώς το κόμμα έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα και προετοιμάζεται για μια σκληρή αντιπαράθεση με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τη θέση του αναλαμβάνει, με προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Πέτσας, από τους συμβούλους επί των οικονομικών του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με το βιοβραφικό του που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ, ο κ. Πέτσας είναι στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και της Cosmote, μέλος του προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του ΔΣ της Ενωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ενωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της ΕΕ.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Οπως αναφέρεται από την Πειραιώς, ο κ. Πέτσας ήταν αυτός που προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.

The post Αλλαγή φρουράς στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα