Απολογείται ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους τα ΑμεΑ ξαδέρφια του

Απολογείται ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους τα ΑμεΑ ξαδέρφια του 03.04.2018Δικαστικά

Μετανιωμένος και συντετριμμένος φέρεται ότι είναι, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον δήλωσε ο δικηγόρος του, ο 58χρονος δημοτικός υπάλληλος Ωραιοκάστρου και πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων...

...ο οποίος για περίπου oκτώ μήνες κρατούσε ομήρους στο σπίτι του τα δύο ξαδέλφια του, που είναι ΑμεΑ. Ο

58χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Μεγάλη Τετάρτη.

Σε βάρος του αλλά και των δύο φερόμενων ως συνεργών του, της κόρης του που κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο και ακόμα μίας γυναίκας, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο δημοτικός υπάλληλος φέρεται ότι επισκέφτηκε τον Ιούλιο 2017 την 48χρονη εξαδέλφη του και τον 47χρονο εξάδελφό του στο σπίτι τους, στις Σέρρες. Τα αδέλφια επιβιβάστηκαν στο όχημά του και στη συνέχεια με την απειλή όπλου αναγκάστηκαν να τον ακολουθήσουν στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 58χρονος τους έδενε με χειροπέδες και καλώδια. Μάλιστα, με την απειλή όπλου τούς ανάγκασε να μεταφέρουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, δικούς του και της κόρης του, το ποσό των 81.000 ευρώ.

Η είδηση για το «Κωσταλέξι» του Ωραιοκάστρου συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. «Εχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν περίμενα ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα προχωρούσε σε τέτοιες πράξεις» σχολίασε στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης. Σημειώνεται πως τα δύο αδέλφια την περασμένη Παρασκευή κατόρθωσαν να σπάσουν την πόρτα και να καλέσουν την Αστυνομία, η οποία τους απελευθέρωσε και συνέλαβε τον δράστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα