«Δωράκι» Παππά στους διαφημιστές

«Δωράκι» Παππά στους διαφημιστές03.04.2018Άρθρα

«Δωράκι» στους διαφημιστές από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, που με τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, προσπαθεί να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι.

Με τη νέα ρύθμιση καταργείται ο λεγόμενος νόμος Σταμάτη για την απευθείας τιμολόγηση από τα μέσα, επιστρέφοντας στην ουσία το δικαίωμα στους διαφημιστές, μέσω των επιστροφών, να ανακυκλώνουν το χρήμα.

Σύμφωνα βέβαια με τον

Νίκο Παππά, με τη ρύθμιση γίνεται «ένα σημαντικό βήμα ώστε να εμπεδωθούν κανόνες διαφάνειας», αφού τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε «καθεστώς ηθελημένης αδιαφορίας», το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κανάλια με σύνολο χρεών 1,5 δισ. ευρώ και με καθυστερούμενους μισθούς εργαζομένων.

Πάντως, την τροπολογία κατήγγειλε η Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «χαρίζει λεφτά στους καναλάρχες», αφού πλέον όλοι οι φόροι, πλην ΦΠΑ, θα υπολογίζονται στο 80% και όχι στο 100% της διαφήμισης. Την τροπολογία ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., «παρών» δήλωσαν οι Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Κεντρώοι, ενώ καταψήφισαν οι Χ.Α. και ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα