Πιο κοντά Tesla και Αποστολόπουλος

Πιο κοντά Tesla και Αποστολόπουλος07.03.2018Οικονομία

Συζήτησε χθες με τον αναπληρωτή υπ. Παιδείας για τον τρόπο υλοποίησης της πρότασης παραχώρησης εργοστασίου στην Κόρινθο

Συνέχεια φαίνεται ότι είχε η πρόταση που διατύπωσε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Κέντρο και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) Βασίλης Αποστολόπουλος (φωτό). Ο κ. Αποστολόπουλος είχε ανακοινώσει ότι έστειλε επιστολή στον ιδιοκτήτη της

Tesla, τον Αμερικανό Ιλον Μασκ, με την οποία του πρότεινε τη δωρεάν παραχώρηση στην Tesla του εργοστασίου και των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Τεχνικής στην Κόρινθο για 10 χρόνια. Ετσι, η Tesla θα μπορούσε να στεγάσει στο συγκεκριμένο ακίνητο τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο κ. Αποστολόπουλος συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, που είναι αρμόδιος για θέματα Ερευνας και Καινοτομίας, Κ. Φωτάκη. Οπως μετέδωσε το energypress.gr, συζήτησαν για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η υλοποίηση της πρότασης που αφορά τις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Τεχνικής. Ο επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου θεωρεί, πάντως, όπως είχε πει και στους Δελφούς, ότι με την επένδυση της Tesla η Ελλάδα μπορεί «να καθιερωθεί στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας».
Τα σχέδια της Tesla στην Ελλάδα περιλαμβάνουν και την επέκταση του δικτύου Tesla Supercharger Network και στη χώρα μας, με πέντε σταθμούς ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σταθμοί φόρτισης

Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εγκατασταθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λαμία και Σπάρτη. Πρόκειται για σταθμούς ταχείας φόρτισης, με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης πολλών αυτοκινήτων, που λειτουργούν στα 480V DC, με δυνατότητα να δίνουν έως 120kW ανά αυτοκίνητο.

Προ ημερών είχε γίνει γνωστό ότι η Τesla θα ανοίξει ένα μικρό γραφείο έρευνας στην Αθήνα για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης. Οπως είχε ανακοινωθεί, «η Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια ομάδα υψηλά καταρτισμένων μηχανικών. Η ομάδα αυτή θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε στοχευμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για να επιταχύνει την εξέλιξη τεχνολογιών στην ηλεκτροκίνηση μέσω της στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.
Τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla είναι Ελληνες, που αποφοίτησαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Λάσκαρη, τον Κωνσταντίνο Μπούρχα και τον Βασίλη Παπανικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα