Συνάντηση πανεπιστημιακών – Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη

17:15 7/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα αιτήματα των πανεπιστημιακών καθηγητών να ακυρωθούν νέες μειώσεις στους μισθούς τους -αναδρομικά από 1/1/17 και μέχρι τον Νοέμβριο 2018- και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για επαναφορά του μισθολογίου τους στα επίπεδα του 2012, με τη νομοθέτηση ενός νέου μισθολογίου έθεσε η διοίκηση του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ

στην προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.
«Εκθέσαμε τα ζητήματα που αφορούν το μισθολογικό, αλλά και το θέμα της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ-ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, αναγνωρίζοντας πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο, οι απαντήσεις που έλαβαν οι πανεπιστημιακοί «ήταν σε επιπεδο ευχολογίων και όχι προθέσεων για αναγνώριση και στην πράξη του δικαίου των αιτημάτων».
«Ζητήσαμε από την κ. Νοτοπούλου να μεταφέρει τα αιτήματά μας στους αρμόδιους φορείς και υπουργούς της κυβέρνησης, κι επίσης ζητήσαμε μία συνάντηση με τον υπουργό Παδείας αλλά και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να εκθέσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμη πως οι κινητοποιήσεις των καθηγητών, στο πλαίσιο και της πανελλαδικής κινητοποίησης από την ΠΟΣΔΕΠ, «θα συνεχιστούν μέχρι να δικαιωθούμε, βεβαίως και μέσω της δικαστικής οδού».
Από την πλευρά της, η κ. Νοτοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης την αμέριστη στήριξη προς τα Δημόσια Πανεπιστήμια με έμφαση στη χρηματοδότηση στην έρευνα μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), ενώ αναφέρθηκε στην πρόσληψη 1000 ατόμων για την πλήρωση θέσεων διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ΔΕΠ στα πανεπιστήμια της χώρας.
Σημείωσε, δε, πως η έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ, προς τα Πανεπιστήμια, συνιστά τη μεγαλύτερη αύξηση κονδυλίων για τα ΑΕΙ κατά την τελευταία πενταετία.
Το επόμενο διάστημα, εξάλλου, θα οριστεί συνάντηση με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Παιδείας και μέλη του ΕΣΔΕΠ σχετικά με το νέο πανεπιστημιακό χάρτη της Μακεδονίας, όπως αυτός θα διαμορφωθεί από τη συγχώνευση ιδρυμάτων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα