Και προπαγάνδα με... χάρτες

Και προπαγάνδα με... χάρτες07.03.2018Παρασκήνιο

Υπουλα παιχνίδια συνεχίζουν να παίζουν οι Τούρκοι με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

Δημοσιεύουν προπαγανδιστικούς χάρτες (φωτό) που δείχνουν ότι πέρασαν στο τουρκικό έδαφος κατά... 240 μέτρα, και αυτό το κάνουν με προφανή στόχο να στηρίξουν την ανύπαρκτη κατηγορία περί κατασκοπίας.

Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί, ότι τα κινητά τηλέφωνα των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού κάτι κρύβουν. Μάλιστα, πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο αναφέρουν πως τα τηλέφωνα του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και

του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη έχουν μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια στην Αγκυρα. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα, καθώς είναι πιθανό οι Τούρκοι να θελήσουν να «φυτέψουν» στοιχεία για να κρατήσουν ανοιχτή την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα και τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς «ομήρους» για να εκβιάζουν την Ελλάδα.

Σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» υποστηρίζει ότι «κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους οι δύο Ελληνες παραβίασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μπήκαν μέσα στην Τουρκία κατά 240 μέτρα και συνελήφθησαν σε σημείο 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule». Είναι απορίας άξιο πάντως πώς συνέβη αυτό, όταν σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τα σύνορα υπάρχει τουρκικό φυλάκιο.

Για το ίδιο θέμα, και συγκεκριμένα για το υπό ποιες συνθήκες έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στις Καστανιές του Εβρου, το ΓΕΣ διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Στην έρευνα εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθούν και στοιχεία από την ΕΥΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα