«Παρέμβαση» με πασχαλινό μπαζάρ από τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ

«Παρέμβαση» με πασχαλινό μπαζάρ από τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ30.03.2018Πρόσωπα

Ενα πασχαλινό παζάρι για καλό σκοπό διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση».

Στα γραφεία του συλλόγου στα Εξάρχεια, στην οδό Οικονόμου 12-14, το κοινό μπορεί να βρει μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα διάφορα είδη που έφτιαξαν με μεράκι και αγάπη για το Πάσχα -και όχι

μόνο- τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας, καθώς και οι γονείς, τα αδέλφια και οι σύντροφοί τους. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές -που ξεκινούν από μόλις 1 ευρώ- λαμπάδες, διακοσμητικά αβγά, στεφάνια, χειροποίητα κουλούρια και τσουρέκια, αλλά και κοσμήματα, σαπούνια, χειροποίητα γλυκά και ζυμαρικά.

Προετοιμασία

Οπως επισημαίνουν στη «δημοκρατία» τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας, τα προϊόντα για το συγκεκριμένο παζάρι κατασκευάζονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο η μεγαλύτερη προετοιμασία γίνεται από τη στιγμή που πλησιάζουν οι μέρες για την πραγματοποίησή του.



Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση» δημιουργήθηκε με σκοπό να ενισχύσει τα εξαρτημένα άτομα που προσέρχονται στο θεραπευτικό πρόγραμμα. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του συλλόγου, πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, ούτε μια οικογένεια που θα τους στηρίζει. Αλλες φορές, πάλι, ακόμα και αν η οικογένεια είναι δίπλα τους, δεν έχει τους πόρους για να στηρίξει το μέλος που βρίσκεται σε διαδικασία απεξάρτησης. Σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο Σύλλογος Οικογένειας, καθώς αναλαμβάνει δράσεις όπως τα παζάρια, με σκοπό να εξασφαλιστούν τα ατομικά έξοδα των μελών, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η θεραπεία τους.

Γιώτα Φλώρου

Keywords
Τυχαία Θέματα