Παραπέμπεται πρώτη φορά σε δίκη πρόεδρος των ΗΠΑ

Παραπέμπεται πρώτη φορά σε δίκη πρόεδρος των ΗΠΑ30.03.2018Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε τον όρο του Συντάγματος περί απολαβών

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Δεν έχουν τέλος τα νομικά προβλήματα του Ντόναλντ Τραμπ! Μετά την έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μούλερ για τη ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ και τις σχέσεις με το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου, τις αγωγές από πορνοστάρ (χθες απορρίφθηκε το αίτημα της Στόρμι Ντάνιελς να καταθέσει ενόρκως ο Τραμπ

και να επιταχυνθεί η δικαστική διαδικασία), «κουνελάκια» του Playboy και παίκτριες εκπομπών ριάλιτι που κατηγορούν τον Τραμπ για εξωσυζυγικές σχέσεις, τώρα -για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ- ένας ομοσπονδιακός δικαστής ανοίγει τον δρόμο για την εκδίκαση υπόθεσης σχετικής με ενδεχόμενη παραβίαση του όρου του Συντάγματος που αφορά απολαβές του προέδρου.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής του Μέριλαντ την περασμένη Τετάρτη αποφάσισε να επιτρέψει την εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει η Ουάσινγκτον και η πολιτεία του Μέριλαντ, σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος παραβίασε τον όρο του Συντάγματος περί απολαβών, όταν αρνήθηκε να διαχωρίσει τον εαυτό του από τα επιχειρηματικά συμφέροντα του οργανισμού Τραμπ.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μούλερ, εξετάζει πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να δώσει χάρη στους δύο πρώην κορυφαίους συμβούλους του Μάικλ Φλιν και Πολ Μάναφορτ, το περασμένο καλοκαίρι, όταν έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους για την εμπλοκή τους με τη Ρωσία. Δικαστικά έγγραφα από το γραφείο του Μούλερ δείχνουν, επίσης, ότι ο ειδικός ανακριτής ερευνά και την πληροφορία που θέλει τον βασικό συνεργάτη του Μάναφορτ Ρικ Γκέιτς να επικοινωνεί με πρώην στέλεχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, στα τέλη της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στα δικαστικά γραφεία, στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει την αναδιοργάνωση της κυβέρνησης και του Οβάλ Γραφείου.

Η πιο πρόσφατη αποχώρηση είναι εκείνη του αρμόδιου υπουργού για τις υποθέσεις των βετεράνων Ντέιβιντ Σάλκιν. Η -αναμενόμενη- αποπομπή του Σάλκιν δρομολογήθηκε με αφορμή το σκάνδαλο γύρω από ένα ταξίδι που έκανε στην Ευρώπη με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων. Στη θέση του, ο Αμερικανός πρόεδρος διόρισε τον προσωπικό γιατρό του, υποναύαρχο Ρόνι Τζάκσον!

Keywords
Τυχαία Θέματα