«Η Λαγούδη δολοφονήθηκε»!

«Η Λαγούδη δολοφονήθηκε»!30.03.2018Αστυνομικά

Εκθεση-φωτιά από τον Αν. Γκουρμπάτση, τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, για τον φριχτό θάνατο της 44χρονhς Ειρήνης

Στοιχεία που ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη τον περασμένο Ιανουάριο παρατίθενται στις 71 σελίδες της έκθεσης που συνέταξε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Στο πόρισμά του ο πραγματογνώμονας σκιαγραφεί το προφίλ του δολοφόνου της 44χρονης χήρας από την Κατοχή, χαρακτηρίζοντάς τον άτομο ψυχικά υγιές,

το οποίο γνώριζε και εμπιστευόταν η Αιτωλοακαρνανία. Εδρασε με προμελετημένο σχέδιο, έλαβε μέτρα προστασίας κατά την τέλεση της πράξης του, προσχεδίασε την ένταση της φωτιάς και «έχτισε» ένα πειστικό άλλοθι. Στην έκθεσή του ο κ. Γκουρμπάτσης χαρακτηρίζει τον δράστη «εγωκεντρικό, μεθοδικό, πονηρό, πανούργο και αγχώδη».

Προσχεδιασμένο

Πρόκειται για άτομο «οργανωτικό και μεθοδικό», αφού προσχεδίασε, οργάνωσε και εκτέλεσε την πράξη του με τρόπο λεπτομερή, ενώ προφανώς είχε και συνεργό.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάτση, ο δράστης επέλεξε σημείο που να μην είναι εύκολα προσβάσιμο και επισημαίνει ότι βασική αδυναμία του είναι πως πιστεύει ότι δύσκολα μπορεί να συλληφθεί. «Δεν ήταν τυχαίο το ραντεβού στη Μυρτιά Θέρμου. Είχε προσχεδιάσει την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του» σημειώνει, τονίζοντας πως όποιος κάλεσε εκεί την Ειρήνη Λαγούδη το έκανε για να τη σκοτώσει, με πιθανότερα κίνητρα την εκδίκηση, τους προσωπικούς ή τους οικονομικούς λόγους.

Η Ειρήνη στριμώχτηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον ειδικό ερευνητή, μεταφέρθηκε εκεί νεκρή και οι δράστες, αφού την τοποθέτησαν σε αυτή τη στάση, κατόπιν έβαλαν μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού το μπιτόνι και μια τιρκουάζ λεκάνη, τα οποία έμειναν άθικτα, παρά την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ειρήνη διαπληκτίστηκε με το άτομο ή τα άτομα που κατά πιθανότητα είναι και οι δολοφόνοι. Υπάρχει ακαταστασία στο αυτοκίνητο, που δεν δικαιολογείται διαφορετικά.

Ο ίδιος θεωρεί ότι για διάστημα 10-15 λεπτών ο δράστης και ο συνεργός του βρίσκονταν έξω από το χρυσαφί Ford Ka και περίμεναν τον ασφυκτικό θάνατο του θύματος από τα δηλητηριώδη αέρια της ατελούς καύσης, για να ολοκληρώσουν το σχέδιο σκηνοθεσίας της «αυτοχειρίας» της.

Keywords
Τυχαία Θέματα