Παραστάσεις με χρυσόσκονη

Παραστάσεις με χρυσόσκονη28.12.2018Τέχνες

Δημιουργικά εργαστήρια, ξωτικά, καλικάντζαροι και πολύς... Σκρουτζ τις γιορτές στις σκηνές της Αθήνας

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ενδιαφέρουσες δράσεις. Οι γιορτές στις πολιτιστικές σκηνές της Αθήνας είναι γεμάτες λάμψη. Ιδού μερικές από τις προτάσεις που αξίζουν την προσοχή. Εως τις 30 Δεκεμβρίου στο Θέατρο

104 η ομάδα Hippo Theatre θα ανεβάζει τη διαδραστική παράσταση «Σκρουτζ - Το πνεύμα των Χριστουγέννων». Σε αυτήν τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τμηματικά την ιστορία που αφηγούνται οι ηθοποιοί, να συμμετάσχουν στην εξέλιξη της δράσης, να επιδοθούν σε κινητικά παιχνίδια και να τραγουδήσουν.

• Μια σειρά από εργαστήρια κατασκευών, ζαχαροπλαστικής και κουκλοθεάτρου με πρωταγωνιστές τον Αϊ-Βασίλη, τα ξωτικά, τον Ρούντολφ και τη Βασίλισσα του Χιονιού θα φιλοξενήσει το καλλιτεχνικό στέκι της Παραμυθοχώρας, που βρίσκεται στην οδό Αναπαύσεως στο Μετς, καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών.

• Στο Θέατρο Από Κοινού παρουσιάζεται έως τις 5 Ιανουαρίου η χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση με τίτλο «Η Νεράιδα των γλυκών και η άτακτη Ξωτικίνα» της Ευτυχίας Μοσχάκη.

• Στο θέατρο Μορφές Εκφρασης φιλοξενείται η καθιερωμένη εορταστική παράσταση «Χριστουγεννιάσματα και καλαντίσματα». Πώς γιόρταζαν τα Χριστούγεννα στις διάφορες γωνιές της Ελλάδος; Κάλαντα, δρώμενα, χοροί και μύθοι για τους καλικαντζάρους ξετυλίγονται μπροστά στους θεατές, σε ένα ελληνικό μιούζικαλ με ζωντανή μουσική, γκάιντα, κλαρίνο, κιθάρα, φλογέρες και κρουστά.

• Στο Θέατρο Τόπος Αλλού από αύριο έως τις 6 Ιανουαρίου οι μικροί θεατές θα παρακολουθήσουν τη διαδραστική παράσταση «Ρούντολφ, ο τραγουδιστής της όπερας» από την ομάδα Αερόπλοιο. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Καμτσή και σε αυτήν παίζουν η Λαμπρινή Θάνου και η Δέσποινα Μακρή.

• Οσοι περάσουν το κατώφλι της Λυρικής θα δουν την εξαιρετική «Λίμνη των κύκνων» σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου (οι παραστάσεις διαρκούν έως και αύριο).

• Στο Εθνικό Θέατρο φιλοξενείται αυτήν την περίοδο η ενδιαφέρουσα παράσταση του Τσαρλς Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλίκη Αλεξανδράκη, Χρήστος Στέργιογλου, Χριστίνα Μαξούρη.

• Με τα παθήματα του πιο εμβληματικού τσιγκούνη, του Εμπενίζερ Σκρουτζ, καταπιάνεται η παράσταση που ανεβάζει η παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο «Αλίκη». Σε ρόλο guest star θα δούμε τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ενώ παίζουν ακόμη οι Κώστας Ρωμαίος, Βασίλης Τραϊφόρος και άλλοι.

• Το Θέατρο Διάνα έχει τη δική του «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», με πρωταγωνιστές τους Θανάση Κουρλαμπά και Ορέστη Τρίκα. Εως τις 13 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα