Δεν πετάει ούτε μύγα πάνω από το ηφαίστειο της Ινδονησίας

Δεν πετάει ούτε μύγα πάνω από το ηφαίστειο της Ινδονησίας28.12.2018Ειδήσεις

Ανήσυχες οι Αρχές της Ινδονησίας, αύξησαν χθες στη δεύτερη υψηλότερη κλίμακα το επίπεδο συναγερμού στη χώρα και επέβαλαν αναδρομολόγηση όλων των πτήσεων από και προς τη χώρα, ώστε να μην περνούν πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατάου

Παρότι κοντεύει μία εβδομάδα από το πολύνεκρο, ύψους 5 μέτρων, τσουνάμι, που προκάλεσε η κατάρρευση μέρους του κρατήρα του ηφαιστείου στη θάλασσα, πλήττοντας απροειδοποίητα και με τεράστια σφοδρότητα τις ακτές της Σούντα Στρέιτ, μια πυκνή στήλη ηφαιστειακής

τέφρας εξακολουθεί να σκεπάζει τον ουρανό ανάμεσα στα νησιά της Ιάβας και της Σουμάτρας.

Η κατάρρευση του κρατήρα, το Σάββατο, είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 430 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 1.495 να τραυματιστούν.

Ολες οι πτήσεις αναδρομολογούνται, καθώς έχει κηρυχθεί κόκκινος συναγερμός λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από το Κρακατάου, ανέφερε η AirNav, η κρατική υπηρεσία ελέγχου πτήσεων, σε ανακοίνωσή της. Εξαιτίας του κόκκινου συναγερμού, επιβλήθηκε ζώνη αποκλεισμού σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.

Το Ανάκ Κρακατάου βρίσκεται στο διάσημο Δαχτυλίδι της Φωτιάς, όπου καταγράφονται το 75% των ηφαιστείων και το 90% των σεισμών του πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα