Και άδεια... εορτών στον Κουφοντίνα!

Και άδεια... εορτών στον Κουφοντίνα!28.12.2018Παρασκήνιο

Φεύγει σήμερα για πέμπτη φορά από τις φυλακές, για να κάνει Πρωτοχρονιά. Οργισμένη ανάρτηση του Μπακογιάννη

Αλλαγή χρόνου στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής θα κάνει ο πολυϊσοβίτης της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας (φωτό), που θα λάβει σήμερα και νέα άδεια από τις φυλακές.

Ο «Λουκάς» της 17Ν, που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια, θα αναχωρήσει το πρωί από τις Αγροτικές

Φυλακές Βόλου, όπου κρατείται από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η άδειά του θα διαρκέσει συνολικά έξι ημέρες, λόγω των δύο επιπλέον ημερών που χορηγούνται εκ του νόμου ως «οδοιπορικά». Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά άδεια που λαμβάνει ο αρχιτρομοκράτης της 17 Νοέμβρη, καθώς, ανεξαρτήτως των βαρύτατων αδικημάτων για τα οποία έχει καταδικαστεί, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη χορήγηση άδειας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει συμπληρώσει τα προβλεπόμενα έτη της ποινής του, δεν έχει πειθαρχικές ποινές, ενώ μέχρι στιγμής σε όλες τις προηγούμενες άδειες που έχει λάβει έχει επιστρέψει εγκαίρως στο σωφρονιστικό κατάστημα. Μάλιστα, πλέον ο πολυϊσοβίτης παίρνει και νέα άδεια σχεδόν ανά δίμηνο, ενώ κατά την κράτησή του στις Φυλακές Βόλου διαμένει σε ξεχωριστό «σπιτάκι» εντός του χώρου του σωφρονιστικού καταστήματος, υπό διακριτική παρακολούθηση. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζεται στον φούρνο των φυλακών, ενώ κατά το παρελθόν απασχολήθηκε στους κήπους και την παραγωγή ντομάτας.

Στο μεταξύ, οργισμένη ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στο άκουσμα της είδησης για τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα. Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook τόνισε ότι «τα θύματα του Κουφοντίνα δεν θα κάνουν Πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. Αυτός όμως πήρε εξαήμερη άδεια και θα περάσει μια χαρά».

Το σχόλιο συνόδευσε με μία φωτογραφία από όλα τα θύματα του αρχιεκτελεστή της 17Ν, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, και του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα