Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αργεντινής

Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αργεντινής26.09.2018Ειδήσεις

Την παραίτησή του στον πρόεδρο Μαουρίτσιο Μάκρι υπέβαλε χθες -προφανώς από... φιλότιμο για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Αργεντινή- ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, την ώρα που εδώ, στην Ελλάδα, ο Γιάννης Στουρνάρας

παραμένει στη θέση του, κάνοντας ότι δεν... καταλαβαίνει.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Καπούτο έμεινε στη θέση του μόλις τρεις μήνες και επικαλέστηκε -επισήμως τουλάχιστον- προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του. Μια παραίτηση που ήρθε εν μέσω των διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για μια νέα συμφωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νομισματική κρίση που ήρθε ξανά να χτυπήσει σαν τυφώνας τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτή η παραίτηση γίνεται για προσωπικούς λόγους, με την πεποίθηση ότι μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική, οικονομική, νομισματική και συναλλαγματική κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά η -ομολογουμένως «μετρημένη»- ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας. Η παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη λογίζεται ήδη ως πλήγμα στις προσπάθειες του Μάκρι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Αργεντινή.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι πριν από τρεις μήνες η τοποθέτηση του Καπούτο στη θέση αυτή είχε κάνει αρκετούς να αμφισβητήσουν το κατά πόσον η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα