Η Ενωση Κεντρώων ένα βήμα από τη... διάλυση!

Η Ενωση Κεντρώων ένα βήμα από τη... διάλυση!26.09.2018Πρόσωπα

Ανεξαρτητοποιήθηκε ήδη ο Αρ. Φωκάς, ενώ φέρεται έτοιμος να φύγει και ο Γ. Σαρίδης

Σε «οικογενειακή» υπόθεση μετατρέπεται η Ενωση Κεντρώων, που κυριολεκτικά τελεί υπό διάλυση, αφού ένας ένας οι βουλευτές του Βασίλη Λεβέντη αποχωρούν, με αποτέλεσμα το κόμμα να κινδυνεύει να μείνει στο τέλος μόνο... με τον ίδιο και τον θετό υιό του Μάριο Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής της

Α' Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, ενώ με το ένα πόδι εκτός του κόμματος βρίσκεται και ο Γιάννης Σαρίδης, μετά την κόντρα του με τον «συνάδελφο» Δημήτρη Καβαδέλλα λόγω της άρνησης του τελευταίου να πληρώσει εισιτήριο στη ΔΕΘ. Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Κεντρώων, αναφορικά με τα ευτράπελα Καβαδέλλα, ο Αριστείδης Φωκάς -ειρήσθω εν παρόδω, αντικατέστησε τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου μετά τη μετεγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ- αποχώρησε δυσαρεστημένος από τη συζήτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βρείτε τα μεταξύ σας και ενημερώστε με». Μόλις λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Την ίδια ώρα, ένα βήμα πριν από την αποχώρηση βρίσκεται και ο Γιάννης Σαρίδης, αφού είναι σαφές ότι... μένει μέχρι να φύγει. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κόμματος, ο βουλευτής αρνήθηκε να ζητήσει τη συγγνώμη που απαιτούσε ο Βασίλης Λεβέντης για το μπρα ντε φερ με τον Καβαδέλλα, πετώντας το μπαλάκι στον Βασίλη Λεβέντη να αποφασίσει αν θα τον διαγράψει ή όχι.

Σε περίπτωση που αποχωρήσει και ο Γιάννης Σαρίδης, η Ενωση Κεντρώων θα διαλυθεί αυτομάτως, αφού θα έχει μείνει μόνο με τέσσερις βουλευτές ενώ, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε. Πάντως, με την αποχώρηση Σαρίδη να είναι θέμα χρόνου, η Ενωση Κεντρώων θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο κόμμα μεταπολιτευτικά που διαλύεται στα εξ ων συνετέθη μετά τις απανωτές αποχωρήσεις των βουλευτών του. Κι όλα αυτά για ένα εισιτήριο των 7 ευρώ...

Οι φήμες για τις πιθανές μετακινήσεις των δύο βουλευτών δίνουν και παίρνουν, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει αμφότερους να οδεύουν προς τη Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα