«Νίπτει τας χείρας του» τώρα ο Ντράγκι για τις περικοπές στις συντάξεις

«Νίπτει τας χείρας του» τώρα ο Ντράγκι για τις περικοπές στις συντάξεις26.09.2018Πρόσωπα

Σίριαλ, που έχει κουράσει όλους τους Ελληνες πολίτες και πρωτίστως τους συνταξιούχους, κατάντησαν οι αντικρουόμενες δηλώσεις και διαρροές των δανειστών για τη μείωση ή μη των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Το νέο επεισόδιο του σίριαλ γράφτηκε προχθές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου. Ο κ. Ντράγκι εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η

ΕΚΤ δεν θα έχει πλέον κανένα λόγο στο θέμα των συντάξεων και πως θα παρακολουθεί μόνο ζητήματα μακροοικονομικών μεγεθών και τραπεζικά θέματα.

«Η ΕΚΤ, σε πρόσφατη εξέτασή της για τη συμμετοχή της στα προγράμματα διάσωσης, κατέληξε στο ότι χρειάζεται ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι θα ασχοληθεί ουσιαστικά με τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική πτυχή της οικονομίας» ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.

«Οπότε, η ΕΚΤ δεν θα πει τίποτε άλλο πλέον, ούτε για τις συντάξεις ούτε για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε για τίποτε από τα ζητήματα για τα οποία τα τελευταία χρόνια είχε κάποιον λόγο ως μικρός εταίρος» κατέληξε ο κ. Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι σχολίασε αμέσως μετά ότι τις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου τα είχε ζητήσει το ΔΝΤ και «η Ε.Ε. δεν χαίρεται ιδιαιτέρως γι’ αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα