Μαρκογιαννάκης: «Μου έδιναν ανταλλάγματα για να φύγω»

Μαρκογιαννάκης: «Μου έδιναν ανταλλάγματα για να φύγω»26.09.2018Πρόσωπα

Βόμβες Μαρκογιαννάκη! «Ο Κυριάκος μού πρότεινε θέση διοικητή σε ΔΕΚΟ και η Ντόρα να πάω για δήμαρχος Χανίων»

Σε αποκαλύψεις για «ανταλλάγματα» που του πρόσφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αποδεχθεί οικειοθελώς τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον νομό Χανίων προχώρησε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης

ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στα Χανιά στα μέσα Αυγούστου ο πρόεδρος της Ν.Δ. τού πρότεινε διορισμό σε διοικητική θέση στον κρατικό μηχανισμό ή σε κάποια ανεξάρτητη Αρχή, ενώ έκανε λόγο για πιέσεις να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων από την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο πρόεδρος μου είπε ότι ήθελε να κάνει ανανέωση κι έτσι εγώ δεν είχα θέση στο ψηφοδέλτιο. Μου πρότεινε θέσεις διοικητή σε ΔΕΚΟ ή άλλους οργανισμούς. Μου πρότεινε όποια ΔΕΚΟ θέλω ή όποια ανεξάρτητη Αρχή θέλω. Του είπα πως έχω δουλειά και δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα» σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, προσθέτοντας: «Δέχτηκα πιέσεις να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος. Μου το πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη».

Το θέμα Μαρκογιαννάκη και όσα δήλωσε δημοσίως ο πρώην υπουργός προκάλεσαν την παρέμβαση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσοντας το ζήτημα στην αντιπαράθεσή της με τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι πράγματι πολύ σύγχρονη η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον δημόσιο τομέα ως "πάρκινγκ" στελεχών, προκειμένου να ελέγξει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν πείθει ούτε τους υποψήφιους προς "παρκάρισμα", όπως τον Χρ. Μαρκογιαννάκη» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος το Μέγαρο Μαξίμου, που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο για «οικογενειακό σύνδρομο της ιδιοκτησίας του κράτους», αλλά και ότι «προτίθεται να συνδυάσει τις μαζικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους με διορισμούς αρίστων», σημειώνοντας ότι «ως αποζημίωση στους κομμένους βουλευτές του ο κ. Μητσοτάκης τούς παραχωρεί "μέρισμα" στο Δημόσιο. Ή όποια ΔΕΚΟ διαλέξουν».

Από το Μοσχάτο τηρούν σιγήν ιχθύος και αποφεύγουν να σχολιάσουν τόσο τις αναφορές του κ. Μαρκογιαννάκη όσο και κυβερνητικές τοποθετήσεις για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα