Πάνω από 9.000 στο συλλαλητήριο κατά Αλαφούζου

Βγήκαν στους δρόμους έπειτα από 16 χρόνια!

Ο πράσινος λαός γέμισε τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου, με πανό και διαμαρτυρίες για την άσχημη κατάσταση που δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να είναι αντάξιος του μεγέθους του, σε ένα συλλαλητήριο στο οποίο ο κόσμος έφτασε τις 9.000 τουλάχιστον. Σε μια πορεία που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες οι απλοί φίλαθλοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους ζητώντας νέα διοίκηση, δηλαδή αποχώρηση της σημερινής διοίκησης από τα παναθηναϊκά δρώμενα.

Το συλλαλητήριο

άρχισε περίπου στις 15.00 από το Πεδίον του Αρεως, με χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού να ξεκινάνε να ανεβαίνουν για το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου το «Τριφύλλι» υποδεχόταν τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος που έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο έφτασε τουλάχιστον τις 9.000, με άλλες εκτιμήσεις να τον φέρνουν κοντά στις 10.000. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού καθ’ όλη τη διάρκεια ζητούσαν από τον Γιάννη Αλαφούζο να αποχωρήσει από την ΠΑΕ και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του σημερινού μεγαλομετόχου αλλά και του προηγούμενου ιδιοκτήτη, φωνάζοντας κυρίως «ελεύθερο σε θέλουμε Παναθηναϊκέ».

Περίπου στις 17.30 οι Αρχές σταμάτησαν το συλλαλητήριο με κλούβες στο ύψος του Εφετείου και άρχισαν να ζητάνε εισιτήρια από τον κόσμο για να συνεχίσουν την πορεία τους προς το γήπεδο. Εκεί προκλήθηκε και μία μικρή ένταση, με τα ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση χημικών πετώντας δακρυγόνα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν αρκετά πιο πίσω και η ένταση συνεχίστηκε, με δύο οχήματα με αύρα να κατεβαίνουν στον κόσμο. Τελικά ο κόσμος έφτασε και μπήκε στο γήπεδο…

Keywords
Τυχαία Θέματα