«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν μετανιώνω»

Ομολόγησε ο Αλβανός που έσφαξε την εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι με 10 μαχαιριές στην κοιλιά

Σκληρός, αμετανόητος και κυνικός παραμένει ο 50χρονος Αλβανός, που θολωμένος από τον εγωισμό του έσφαξε την εν διαστάσει σύζυγό του Ενκελέιντα στο Μενίδι, μη αντέχοντας τον χωρισμό τους. Ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος οδηγείται σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί για το στυγερό έγκλημα που διέπραξε, στήνοντας καρτέρι έξω από το σπίτι της 40χρονης στο Μενίδι και καρφώνοντάς της το φονικό μαχαίρι πάνω από 10 φορές στην κοιλιά.

Aνθρωποκτονία

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη

για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Καταθέτοντας στους αστυνομικός ήταν αμετανόητος για την πράξη του. «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω. Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες τους στο facebook. Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αμάξι μου. Εγώ δούλευα και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά. Το πήρα απόφαση να σκοτώσω τη γυναίκα μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει;» υποστήριξε.

Ο δράστης περιέγραψε ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, καθώς γνώριζε τι ώρα φεύγει για τη δουλειά της, την παρακολουθούσε επί μέρες και ήξερε ακριβώς ποιο είναι το πρόγραμμά της, πριν στήσει το φονικό καρτέρι. «Ξύπνησα το πρωί και πήγα στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήξερα ότι περνάει από εκεί στις 5.30 το πρωί. Οταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να τη μαχαιρώνω. Στη συνέχεια έφυγα με τα πόδια και πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Εκατσα λίγο εκεί και μετά πήγα με τα πόδια στην οικοδομή και ήπια κάτι μπίρες, μέχρι που τελικά με συνέλαβαν».

«Ούτε θυμάμαι πού την κάρφωνα – την κάρφωνα παντού» πρόσθεσε ο συζυγοκτόνος σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, περιγράφοντας και τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν κόψει το νήμα της ζωής της. «Το μαχαίρι το είχα κρύψει στη ζακέτα μου. Μόλις την είδα της λέω: “Τι έγινε; Πας καλά; Πάμε πάνω στο σπίτι”. Και μου λέει: “Τι εννοείς; Δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε στο σπίτι”. Τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι πού την κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι. Νομίζω το άφησα εκεί, πάνω της» διηγήθηκε στους αστυνομικούς.

Τα δύο παιδιά

Την ίδια ώρα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι η κόρη του ζευγαριού, που είδε μπροστά στα μάτια της να ξεψυχάει η μητέρα της στο πεζοδρόμιο, με το μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της επί πέντε ώρες… Σοκ έχει υποστεί και ο μικρότερος γιος της οικογένειας.

«Αντιλαμβάνεστε ότι τα δύο παιδιά έχουν υποστεί και τα ίδια κακοποίηση από τον πατέρα τους. Τα παιδιά έχουν φτάσει στη γενέτειρα της μητέρας τους, όπου θα λάβει χώρα η κηδεία. Εχουν συσσωρευτεί πολλά στις ψυχές αυτών των παιδιών, διότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ήταν μια κατ’ εξακολούθηση κακή συμπεριφορά. Θα πάρει πολύ καιρό με ειδικούς επιστήμονες και με την υποστήριξη και προστασία του οικείου περιβάλλοντος, προκειμένου αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, να σβήσουν από το οπτικό πεδίο τους αλλά και από την ψυχή τους τις σκηνές βίας» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης Βούλα Δημητριάδου, εκτιμώντας πως την κηδεμονία του ανήλικου αγοριού θα αναλάβει κάποιος θείος.

Μιλώντας για τη συγκλονιστική σκηνή που η κόρη της 40χρονης είδε το άψυχο σώμα της μητέρας της σε φωτογραφία για να την αναγνωρίσει, η δικηγόρος παρατήρησε: «Κλήθηκε να αναγνωρίσει κιόλας, μέσα από το διαδίκτυο και από τη συγκεκριμένη φωτογραφία που κειτόταν η μητέρα, ότι ήταν η μητέρα της. Αντιλαμβάνεστε το σοκ που υπέστη αυτό το παιδί; Οταν αντικρίζεις μία τέτοια εικόνα, και μάλιστα καταμεσής του δρόμου, και επί 5 ώρες μέσα στον δρόμο, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά… Θυμώνω όταν αναφέρομαι σε αυτές τις καθυστερήσεις, στο να έρθει να γίνει μια ιατροδικαστική αυτοψία».

Keywords
Τυχαία Θέματα