Οργιο μαύρου χρήματος και προπαγάνδας!

Οργιο μαύρου χρήματος και προπαγάνδας!17.07.2018Παρασκήνιο

Αριστεροί πλαστογράφοι! Ψεύτικη λίστα με δήθεν υποστηρικτές της συμφωνίας με τα Σκόπια

■ Ο Zάεφ κατηγορεί Ελληνες επιχειρηματίες ως χρηματοδότες «ταραχοποιών» ■ Ο Ιβάν Σαββίδης με ανακοίνωση λέει ότι δεν έχει σχέση

Πάνε κι έρχονται χιλιάδες αδήλωτα ευρώ από τα καζίνα της ΠΓΔΜ! 6.000 Ελληνες πήγαν να... τζογάρουν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Σκόπια

Η Θέση μας: Η Μόσχα, οι Πρέσπες και οι «διανοούμενοι»

Διαβάστε επίσης:

►Βλάχος κατά Οικονόμου για μια θέση στον... ήλιο►Επίδομα ανεργίας και για τους επιστήμονες►Εδωσε «ζωή» στους τοίχους 30 σχολείων!►ΔΕΗ: «Σενάρια» για την κατάργηση της έκπτωσης στους καλοπληρωτές►Εκκρεμούν 1.000.000 δηλώσεις

►Ρίχνουν τώρα τους τόνους για τη Ρωσία►Ρουκέτα Ζάεφ για δωροδοκίες από Ελληνες και απάντηση... Σαββίδη►«Γκρεμίζεται» η προπαγάνδα για τις Πρέσπες

Ανεξέλεγκτοι στα καζίνα των Σκοπίων

Μόλις οκτώ άτομα στο Τελωνείο Ευζώνων για τις ορδές Ελλήνων που ενισχύουν με αδήλωτα λεφτά την οικονομία της ΠΓΔΜ

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Στην Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας, των μισθών της πείνας, της ανεργίας, Eλληνες -κυρίως κάτοικοι της κεντρικής Μακεδονίας- εξάγουν ελληνικά... ευρώ και τα επενδύουν σε... μπίλιες, τραπουλόχαρτα, πράσινες τσόχες και «φρουτάκια»!

Είναι ενδεικτικό, όπως αποκαλύπτει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, πως κάθε χρόνο μόνο οι κάτοικοι της περιοχής του ενισχύουν με 10.000.000 ευρώ τους ναούς του τζόγου του «Λας Βέγκας των Βαλκανίων», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται η περιοχή Γευγελή της ΠΓΔΜ, μόλις 3 χιλιόμετρα από το Τελωνείο των Ευζώνων και μόλις κάτι παραπάνω από σαράντα λεπτά οδήγησης από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δουλειές, μάλιστα, των γειτόνων με τους Ελληνες πελάτες πηγαίνουν τόσο καλά που σχεδιάζεται στα εννέα υπάρχοντα καζίνα, τέσσερα μεγάλα και πέντε μικρότερα, να προστεθεί σύντομα ακόμα ένα. Και όλα αυτά με τους ελέγχους στο τελωνείο να είναι... δειγματοληπτικοί, εξαιτίας της υποστελέχωσης της υπηρεσίας.

Η Γευγελή, μια κωμόπολη των 30.000 κατοίκων, έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη και άνθηση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των Ελλήνων που πηγαίνουν εκεί κυρίως για να παίξουν και να κάνουν κατάθεση τις... καταθέσεις τους στα καζίνα. Εκτιμάται πως περισσότεροι από 1.000.000 Ελληνες τον χρόνο επισκέπτονται μόνο δύο από τους εννέα λαμπερούς και φωταγωγημένους «πύργους της τύχης», την ώρα που ακριβώς δίπλα στο Κιλκίς το ένα μαγαζί βάζει λουκέτο μετά το άλλο και ολόκληρα χωριά ερημώνουν.

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το κράτος χάνει πάρα πολλά χρήματα μόνο από την είσοδο προϊόντων καπνού που εισέρχονται στη χώρα παράνομα και δεν πληρώνονται οι φόροι» σχολιάζει ο κ. Τονικίδης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κάνει λόγο για μια κοινωνία «άρρωστη». «Τα καζίνα των Σκοπίων είναι ανοιχτή πληγή για όλη τη βόρεια Ελλάδα» υποστηρίζει.
«Η Ελλάδα χρειάζεται τους πολίτες της, ειδικά τώρα που βρίσκεται στην κρίση. Δεν πρέπει να φεύγουν με αυτόν τον τρόπο τα ελληνικά κεφάλαια» λέει, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Είναι ενδεικτικό πως το περασμένο τετραήμερο (Παρασκευή - Δευτέρα) από το τελωνείο των Ευζώνων πέρασαν περίπου 200.000 οχήματα. Τα 110.000 εισήλθαν στην Ελλάδα και τα 90.000 εξήλθαν. Μόνο το Σαββατοκύριακο οι Ελληνες που πήγαν να παίξουν άγγιξαν τους 6.000, σύμφωνα με πληροφορίες. Ακόμα και τον χειμώνα ο μέσος όρος εξόδου σε καθημερινή βάση είναι 2.000. Η μεγάλη κίνηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι και ο λόγος για τον οποίο οι έλεγχοι που γίνονται είναι δειγματοληπτικοί και όχι στο σύνολο των οχημάτων, με αποτέλεσμα να εισάγονται παράνομα μεγάλες ποσότητες καπνού και το κράτος να χάνει έσοδα. Την ίδια ώρα, από τις αρχές του έτους στο Τελωνείο των Ευζώνων, που δουλεύει με μόλις οκτώ άτομα σε κάθε βάρδια, περισσότεροι από 30 Ελληνες σε ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκαν να μεταφέρουν χρηματικά ποσά άνω των 10.000 ευρώ χωρίς να τα δηλώσουν, αν και είχαν υποχρέωση να το κάνουν, βάσει νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε Ελληνας που μετέφερε τα χρήματα μέσα σε... κάλτσες.

«Η κίνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη» σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο διευθυντής του Τελωνείου Ευζώνων Γιάννης Καρακασίδης. Οπως εξηγεί, οι έλεγχοι γίνονται κατά την κρίση των υπαλλήλων, δειγματοληπτικά. «Κάνουμε στοχευμένους ελέγχους» υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι ενώ το 2012 καταγράφηκαν μόλις 50 παραβάσεις, το 2018 εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τις 700. Σημειώνεται πως το εν λόγω τελωνείο απέκτησε εκπαιδευμένο σκύλο που εντοπίζει κρυμμένα χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα