Βλάχος κατά Οικονόμου για μια θέση στον... ήλιο

Βλάχος κατά Οικονόμου για μια θέση στον... ήλιο17.07.2018ΝΔ

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ μετά την κατάτμηση των περιφερειών Αττικής. Νέα περιοδεία Κυριάκου

Σε προεκλογική τροχιά κινούνται στη Ν.Δ., με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει τα κομματικά στελέχη σε πλήρη ετοιμότητα και να ξεκινά νέο γύρο περιοδειών. Την ίδια ώρα, ωστόσο, συνεχίζονται οι παρενέργειες από την κατάτμηση των μεγάλων

περιφερειών.

Μετά τα πρώτα προβλήματα που εκδηλώθηκαν στη Β' Αθηνών, τώρα «βγήκαν μαχαίρια», σύμφωνα με πληροφορίες, στο (πρώην) Υπόλοιπο Αττικής, που σπάει στα δύο. Ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιώργος Βλάχος, που θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική, φέρεται ότι αντιδρά στην υποψηφιότητα στην ίδια περιφέρεια του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί, στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο κ. Βλάχος διεμήνυσε τις ενστάσεις του σε ό,τι αφορά τις επιλογές που είχε κάνει ο Αντ. Σαμαράς όταν ήταν στην ηγεσία της Ν.Δ., αλλά τις ανέπτυξε και σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην Παιανία.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου επικαλείται -εκτός από τα ανοίγματα στον «κεντρώο» χώρο- και λόγους εντοπιότητας για την Ανατολική Αττική, αρνούμενος κάθε σκέψη «μετακίνησης» στη Δυτική Αττική, όπου θα είναι πάντως υποψήφιος ο Θανάσης Μπούρας.

Στο μεταξύ, αύριο συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., απ' όπου ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα θα πραγματοποιήσει τρεις περιοδείες, με έντονους συμβολισμούς.
Αρχικά, την Πέμπτη στην Κρήτη, την άλλη εβδομάδα στην Κάλυμνο και την Κω, απ' όπου θα στείλει νέα σαφή μηνύματα προς την Τουρκία, και αμέσως μετά σε Θεσσαλονίκη και Γρεβενά, όπου θα επικεντρωθεί στο Σκοπιανό.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. σκοπεύει να διατηρήσει υψηλούς τούς τόνους σε θέματα ηθικής, και δη στο ζήτημα της επιχείρησης του αδελφού του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσίπρα. «Εφόσον δεν δίνονται απαντήσεις για την... ταμπακιέρα, θα επιμείνουμε και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε» τονίζουν από την Πειραιώς.
Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα