Ονειρο ήταν... και πάει

Ονειρο ήταν... και πάει30.08.2018Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπενφίκα (1-4) και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι στο Europa League

Εφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε βαριά ήττα από την Μπενφίκα (1-4) στην Τούμπα και παρότι έκανε εκπληκτική πορεία στα προκριματικά

του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε στον γύρο των πλέι οφ και συνεπώς θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα.

Η αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ασυγκράτητη στα πρώτα λεπτά του αγώνα, πιέζοντας ασφυκτικά από το πρώτο δευτερόλεπτο την άμυνα των «γκλοριόσο». Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει και στο 13' με μία πολύ έξυπνη κομπίνα έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε προ κενής εστίας και άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, πολύ σύντομα ο Ζαρντέλ σκόραρε με κεφαλιά (20') και ισοφάρισε για την ομάδα του. Στο σημείο εκείνο επήλθε ψυχολογική καθίζηση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και στο 24' ο Πασχαλάκης (κάνοντας τραγικό λάθος) παραχώρησε ένα αχρείαστο πέναλτι, το οποίο ο Σάλβιο μετουσίωσε σε γκολ (26'). Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να πίεσαν για την ισοφάριση, όμως η Μπενφίκα δεν λύγισε και στο 39' ο Πίτσι με ευθύβολο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-1.

Στο ίδιο μοτίβο

Το κακό κλίμα στις τάξεις των «ασπρόμαυρων» δεν αντιστράφηκε με την έναρξη του β' μέρους και στο 48' ο Βαρέλα παραχώρησε πέναλτι στους «αετούς» για αντικανονικό κράτημα στον Ζαρντέλ. Πάλι ο Σάλβιο από την άσπρη βούλα έκανε το 4-1, σκοτώνοντας τις όποιες ελπίδες είχαν απομείνει στους γηπεδούχους, που έχασαν στο τέλος και τον Μάτος με κόκκινη κάρτα. Αύριο, λοιπόν, στη Νιόν της Ελβετίας θα γίνει η κλήρωση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (14.00, CS1) και θα μάθει ο ΠΑΟΚ τους αντιπάλους του.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (64' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46' Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76' Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Ντίας, Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φέισα, Πίτσι (74' Ζίβκοβιτς), Γκέλσον Φερνάντες, Σέρβι, Σάλβιο (63' Σεμέδο), Σεφέροβιτς (85' Φέλιξ).

Keywords
Τυχαία Θέματα