Ομολογία αποτυχίας Μουζάλα

Ομολογία αποτυχίας Μουζάλα27.12.2017ΆρθραΠρόσωπα

Ανεπαρκής να δώσει λύση στο Προσφυγικό που «πνίγει» τα νησιά του Αιγαίου

Την ανεπάρκειά του να βρει τρόπους επίλυσης του μείζονος προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του βόρειου Αιγαίου λόγω των προσφυγικών ροών ομολόγησε ανήμερα των Χριστουγέννων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος βρέθηκε στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Ιδιαίτερα στη Μυτιλήνη

το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είναι εκρηκτική. Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιάννης Μουζάλας σημείωσε: «Στη Μόρια υπήρξε περίοδος που ακροβατούσαμε στα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης. Η σημερινή κατάσταση απέχει βέβαια από αυτό που θέλουμε, πιστεύουμε όμως ότι θα τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η κατάσταση στη Μόρια θα είναι και πάλι μια κατάσταση η οποία θα τείνει προς το κανονικό». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όλα εξαρτώνται από τις ροές».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια αποσυμφόρησης του νησιού και ιδιαίτερα του καταυλισμού στη Μόρια, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι «αυτοί που είναι ευάλωτοι και βάσει της συμφωνίας Ευρώπης - Τουρκίας μπορούν να μεταφερθούν, μεταφέρονται στην Αθήνα, στην ενδοχώρα. Θα συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι και ότι θα τα καταφέρουμε». Εξάλλου, ο Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος σε όσα γράφονται και λέγονται στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, υποστήριξε: «Το να κάνει κανείς τον εισαγγελέα είναι πάρα πολύ εύκολο. Το να αντιμετωπίζει την κατάσταση σε όφελος των προσφύγων και των μεταναστών και όχι σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών είναι το δύσκολο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομολογία, Μουζάλα,omologia, mouzala